Manager Technical Support

Vacancies 01 July 2020

Closing date

31-Aug-2020

Location

Linköping

Contact

Emir Acar +46 (10) 2169353
Isabelle Radi +46 (13) 181945
Apply for job!

Brinner du för  flyg men också ledarskap och vill ha chansen att få vara med och påverka verksamheten framåt? Då kan denna tjänst vara din nästa utmaning.
 

Din framtida utmaning
 

Med nya affärsmöjligheter har vi omorganiserat vår organisation för att stärka vårt fokus på nya förmågor inom utbildning. Som sektionschef inom teknisk support är du ansvarig för underhållspersonalen för Gripen vid genomförandet av  pilotutbildning. Sektionen har ca 15 anställda idag bestående av tekniker och mekaniker. Verksamheten finns lokaliserad i Såtenäs samt i Linköping och personal finns anställda på bägge orter.  Eftersom vi ser efterfrågan på support till Gripen växa förväntar vi oss ytterligare rekryteringar över tid.

Du kommer att vara involverad i våra pågående projekt samt i potentiella framtida kontrakt och i affärsutveckling. Eftersom verksamheten till viss del är ny så kommer du att vara en del av att skapa förutsättningar. Som sektionschef kommer du att arbeta på såväl strategisk som operativ nivå, och du kommer att ha ett brett nät av kontakter både externt och internt Saab.

 

Dina huvudsakliga uppgifter som chef kommer även att vara:

·          Att leda och ekonomiskt ansvara för verksamhetens arbete där en viktig del är att bibehålla och utveckla  goda kundrelationer.

·         Att skapa förutsättningar för medarbetarens egna möjligheter att ta ansvar för sina egna samt gruppens arbetsuppgifter.

·         Genom att skapa engagemang, och tydligt informera om områdets övergripande mål, kommunicerar du de övergripande strategierna från ledningsgruppen som du också ingår i.

 

Den du är idag
 

Vi söker dig som har ett stort intresse av ledarskap och som på ett bra sätt kan skapa förutsättningar för medarbetare att utvecklas, prestera och må bra.
Vi ser följande som krav för att du ska lyckas i denna tjänst:

 

·               Erfarenhet av en ledande roll (ex. projektledare, samordnare, produktionsledare)

·               Erfarenhet av underhåll och/eller support inom flygverksamhet.

·               Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

·               Du har B-körkort.

Stor vikt kommer att läggas vd personliga egenskaper.
 
För att du ska trivas hos oss ser vi att du har förmåga att ge energi och skapa engagemang i gruppen, där samarbete och kommunikation är viktiga ledord.
Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Vad du blir en del av:

Avdelningen Aviation Training är en del av business unit Aviation Services inom Support and Services och består av ca 50 medarbetare placerade i huvudsak i Linköping och Såtenäs.

 

·         Sista ansökningsdag är 2020-08-31. Urval sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag - vi ser fram emot den!

Apply for job!