Mjukvaruchef till Dynamics utvecklingsenhet

Vacancies 12 December 2019

Closing date

31-Jan-2020

Location

Linköping

Contact

Emir Acar +46 (10) 2169353
Åsa Borg +46 (13) 186255
Apply for job!

Din framtida utmaning:

Brinner du för mjukvara? Gillar du att se människor och verksamhet utecklas? Gillar du utmaningar?

Det går bra för oss och vi växer! Vi behöver dig som vill vara med på vår spännande och roliga resa.  

Saab Dynamics söker en avdelningschef för mjukvara. Mjukvaruavdelningen är ny och kommer framöver att bestå av 5 sektioner fördelade mellan kontoren i Linköping och Karlskoga. Stationeringsort är Linköping eller Karlskoga med resor till den andra orten. Vi är just nu 110 medarbetare på avdelningen. Den kraftiga tillväxten gör att vi har stora behov att utveckla arbetssätt och -metoder.

Avdelningens ansvar spänner över ett brett område från hårdvarunära programmering till användargränssnitt.  IT-säkerhet och säkerhetskritisk mjukvara är områden som hamnat i fokus under de senaste åren och kommer att kräva fortsatt arbete. Avdelningens medarbetare arbetar med ett stort antal produkter från missiler till torpeder via understödsvapen samt planeringssystem för flera av produkterna. Arbetet handlar både om helt nya produkter, uppgraderingar av befintliga produkter och produktsupport.

Avdelningsschefen för mjukvaruavdelningen rapporterar till SAAB Dynamics utvecklingschef och kommer att ingå i utvecklingsenhetens ledningsgrupp.

 

Den du är idag:

Vi söker dig som är drivande, kommunikativ och med vana att samarbeta med andra. Du har ett prestigelöst arbetssätt och har en god förmåga att skapa förtroende i hela Dynamics.

Du har en god affärsmässig förståelse och fokuserar på att dels arbeta operativt och få saker att hända samtidigt

som du har en god förmåga att agera strategiskt och lyfta blicken. Du utmanas av att driva verksamhetsförändringar där din förmåga att lyssna, engagera och kommunicera kommer att sättas på prov. Du är flexibel, energifull, positiv och gillar att ha många bollar i luften. Du har givetvis ett gediget intresse för teknik.

Du är troligen civilingenjör och har flera års erfarenhet av mjukvaruutveckling men även som linjechef. Du har tidigare arbetat på en utvecklingenhet och gärna med större komplexa projekt. Goda kunskaper i engelska förutsätts och internationell erfarenhet värdesätts.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför svenskt medborgarskap. Placeringsort är Linköping eller Karlskoga och inkluderar en del resor.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Varmt välkommen med din ansökan.

Vad du blir del av:

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouglagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Dynamics utvecklingsenhet leder utvecklingen av teknik, kvalitet, processer, metoder och verktyg för alla Dynamics understöds,- missil- och undervattensprodukter.

Utvecklingsenheten består av ca 700 medarbetare varav 500 egen personal uppdelade på två orter, Karlskoga och Linköping. Vårt arbete sker ortsövergripande. 

Apply for job!