Mjukvaruingenjör, integration av elektrooptiska sensorer i Gripen E

Vacancies 31 October 2019

Closing date

25-Nov-2019

Location

Linköping

Contact

Exina Karmanik [C] +46 (10) 2168267
Jonas Blom +46 (13) 185423
Apply for job!

Din framtida utmaning

Som mjukvaruingenjör får du arbeta med utveckling av mjukvaran som krävs för nya funktioner på våra elektrooptiska sensorer. Du får arbeta i ett av våra multifunktionella team som täcker hela kedjan i utveckling av ett delsystem. Allteftersom du utvecklas i rollen finns det möjlighet att arbeta med mjukvarudesign, verifiering i simulatorer och stöttning till flygprov.

För att lösa uppgiften har vi tillgång till flera verktyg, testriggar och provflygplan.


För att få en så bra start som möjligt anpassar vi din introduktion till dina tidigare erfarenheter och du får en handledare som hjälper dig i din nya roll.

Den du är idag

Vi söker dig som samarbetar med andra och inspireras av detta och som tycker om kommunikation med medarbetare, kunder, brukare och leverantörer. Du är en person med  intresse för funktions- och mjukvaruutveckling och tycker om problemlösning och sätter dig gärna in i nya verktyg och arbetssätt. För att trivas hos oss vill vi att du drivs och motiveras av att utveckla dig inom vårt teknikområde.

För att lyckas i denna roll tror vi att du är högskole-/civilingenjör eller liknande, alternativt innehar motsvarande kunskaper förvärvade om mjukvarutveckling på annat sätt. Vi är ute efter både sig som är nyexaminerad och dig som kanske har några eller flera års arbetsliverfarenhet. Vidare förutsätter vi att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.
 

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 

Passar du in på ovanstående profil? Skicka in din ansökan redan idag! Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
 

Vad du blir en del av

Sektionen Elektro-optiska system arbetar med integration av dagens och framtidens elektro-optiska system. På sektionen är vi ca 16 medarbetare och vi är en del av området Taktiska System med ca 200 medarbetare som utvecklar funktioner inom teknikområdena kommunikation och datalänkar, målinmätning, elektronisk krigsföring, spaning och beslutsstöd. Vi ansvarar för några av flygplanets sensorer som används till målmätning och spaning.

Vi behöver nu förstärkning av dig som vill vara med tillsammans med oss i utvecklingen av Gripens elektro-optiska system. Du kommer få jobba med spännande arbetsuppgifter i en grupp där vi fokuserar på samarbete och att lära oss av varandra.

Apply for job!