Mjukvaruingenjör med intresse för Video & Grafik

Vacancies 12 April 2019

Closing date

06-May-2019

Location

Järfälla

Contact

Josefin Andersson [C] +46 (10) 2156097
Ulf Engström +46 (10) 2155215
Apply for job!

Vi behöver förstärka med fler SW-resurser inom vårat kompetensområde Video & Grafik.

Din framtida utmaning

Video & Grafik sektionen, som du kommer att tillhöra, har idag personal som bl.a. jobbar med videoarkitekturen i Gripen E, kartverktyg, videodistribution och registrering i flygande applikationer samt våra framtida civila produkter för att förbättra piloternas omvärldsuppfattning under svåra väderförhållanden.

Vi jobbar i projektform och du kommer att ingå i ett projektteam som tillsammans jobbar med allt från kravhantering, design, implementation, integration och test, samt dokumentation av ingående mjukvaruapplikationer.

Just nu växer vi kraftigt inom vårt produktområde som utvecklar EFVS (Enhanced Flight Vision System), SVS (Synthetic Vision System) och HUD (Head-Up Display).

Utveckling sker i Windows och Linux och utnyttjar både fysiska och virtuella miljöer beroende på applikation. I våra målsystem används dels vårt egenutvecklade realtidsoperativsystem (ERIS) och dels VxWorks och Yocto.

Den du är idag

Saabs värdeord KUNNANDE, FÖRTROENDE, VILJA genomsyrar hela verksamheten och vi värdesätter egenskaper som samarbetsförmåga, initiativförmåga, noggrannhet och målmedvetenhet.

Vi söker dig som har en god förmåga att samarbeta med andra men också kan arbeta självständigt och ta egna initiativ i ditt arbete. Vi ser gärna att du vill ta dig an nya utmaningar samt har en problemlösande analytisk förmåga. Vi värdesätter även att du är strukturerad och kvalitetsmedveten i ditt arbetssätt.

Du är troligtvis civil- eller högskoleingenjör inom datavetenskap, teknisk fysik, elektronik eller motsvarande med 3-5 års erfarenhet från programvaruutveckling. Företrädesvis har du jobbat med inbyggda realtidstillämpningar och programmerat i C/C++. Har du erfarenhet inom ett eller flera av nedanstående områden är detta också till din fördel:

- Säkerhetskritisk programvara

- Open GL / Open CL

- Grafikutveckling inkluderande Open GL, Open CL, GLSL och Vulkan

- HMI utveckling

- Kravhanteringsverktyg

- Yocto / Inbyggd Linux

- Bildbehandling, videoströmning och Kodek

Då Saab är ett internationellt företag med samarbete både inom och utom landet så kräver tjänsten goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Låter detta intressant?

Tveka inte att söka redan idag och bli en del av vår växande verksamhet inom ”Safe and Efficient Aviation”.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Apply for job!