Mjukvaruingenjör

Vacancies 10 January 2020

Closing date

09-Feb-2020

Location

Linköping

Contact

Lovisa Freberg [C] +46 (10) 2160441
Niklas Fält +46 (13) 182737
Apply for job!

Ingenjör med intresse för programmering

Din framtida utmaning

Styrsystem ska påbörja ett utvecklingsprojekt och har därför behov av en eller flera mjukvaruingenjörer som brinner för programmering och testning.

Du kommer få, tillsammans med andra duktiga mjukvaruingenjörer, möjligheten att medverka i utvecklingen av mjukvaran i styrsystemet genom att lära dig och utveckla arkitektur, design, implementering, test och integrering av säkerhetskritisk programvara i en av Gripens datorer.

Vi arbetar mycket med ADA, C/C++, Matlab, Simulink och VAX, vilket gör att det är en fördel om du behärskar någon eller några av dessa programmeringsspråk eller verktyg.

Styrsystemet är det system som har flest beröringspunkter med andra system i Gripenflygplanet. Därför kommer du att samarbeta med andra delsystem och funktioner samt underleverantörer.

Genom att testa styrsystemets funktioner, skriva testprogram och analysera resultaten kommer du att lära dig stora delar av Gripen. Om intresse finns kan rätt person bli auktoriserad CSCI-manager(mjukvaruansvarig). Då din roll kommer att kräva omfattande kunskap om systemet och vår systemutvecklingsmetodik kommer du också få genomgå ett omfattande utbildningspaket från början.

På vår sektion kommer du bli en del av ett inspirerande gäng killar och tjejer som alla gillar att arbeta tillsammans med andra och tycker ny teknik och flyg är spännande.

Din profil

Vi lägger stor vikt på de personliga egenskaperna och söker därför dig som är kommunikativ, öppen och samarbetsvillig. För att trivas hos oss ska du inte bara vara nyfiken och positiv till att lösa tekniska utmaningar, vi ser gärna att du är flexibel då det dagliga jobbet består av många olika typer av uppgifter. Vi arbetar mycket med varandra, i teamet men även utanför, exempelvis med internationella leverantörer, och därför är det viktigt att du är hjälpsam och kooperativ och kan bidra till bra arbetsklimat och god teamkänsla.

Vi söker dig som älskar programmering. Du är troligtvis högskole-/civilingenjör eller systemvetare med fokus på mjukvaruutveckling och har kunskap om matte och fysik.

Vi ser gärna att du är analytisk, strukturerad och kan anpassa dig till, och hantera förändringar i ditt arbete. Du har en god förmåga att dokumentera och slutföra ditt arbete enligt plan och förväntningar.

All dokumentation och många kontakter sker på engelska, så du behöver behärska engelska språket i tal och skrift.

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Placeringsort är Linköping.

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Område Flygteknik och Vapen är en del av Aeronautics utvecklingsavdelning och har till uppgift att utveckla funktioner och förmågor inom teknikområdena: aerodynamik, flygmekanik och flygprestanda, styrsystem, motorintegration, flygteknisk och systemteknisk vapenintegration och navigationssystem för bemannade och obemannade flygande produkter. Vårt område är uppdelat på 12 sektioner och har totalt ca 230 medarbetare.

Styrsystem ansvarar för utveckling och underhåll av styrsystemen för framförallt Gripen. Vi är tre sektioner med 60 medarbetare totalt som är inblandade i många olika projekt. Verksamheten har en kärna för att effektivt stötta vidareutveckling av Gripen och våra civila flygplan. Ansvaret spänner över projektledning, utveckling och integration av komplett delsystem, systemsäkerhet, reglerteknik, övervakning och monitorering samt test och verifiering. I våra uppdrag ingår också forskning och produktutveckling. Vi arbetar dessutom med flygteknisk forskning inom olika nationella och europeiska samarbeten. Vi har ett brett kontaktnät såväl internt inom Saab som med kunder, leverantörer samt samarbetspartners.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Om Saab

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Apply for job!