Mjukvaruutvecklare inom inbyggda system

Vacancies 04 April 2019

Closing date

25-Apr-2019

Location

Linköping

Contact

Rebecka Svahn +46 (10) 2164490
Niklas Forsgren +46 (13) 183215
Apply for job!

Din framtida utmaning

Med anledning av vår satsning på framtiden behöver vi förstärka vår utvecklingsverksamhet och söker nu dig som har ett stort intresse för mjukvaruutveckling och hårdvarunära programmering.

Som mjukvaruutvecklare hos oss ingår du i ett team som ansvarar och representerar avdelningens produktutveckling vid kundprojekt och egna utvecklingsprojekt. Arbetet bedrivs i nära samarbete med sektionens hårdvarugrupp samt produktansvariga.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av:

  • Att medverka och verka som resurs inom projekt och uppdrag genom analys-, utvecklings- och supportfas.
  • Implementation av programvara inklusive modultest.
  • Att medverka vid och genomföra integration av moduler och system.
  • Kravhantering och nedbrytning.
  • Dokumentation, främst framtagning av designspecifikationer men även produktionsinstruktioner.
  • Process- och metodarbete  

Den du är idag

Vi söker dig som är högskole-/civilingenjör eller motsvarande. Du kan komma direkt från studierna då det viktigaste är den genuina förståelsen och intresset. Arbetslivserfarenhet är dock meriterande.

Att du har mycket goda kunskaper inom C-programmering är en förutsättning för tjänsten. Vi använder en blandad miljö för vår utveckling och har du erfarenhet av TFS, Git och Python är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av ramverk för unit-testning.

För oss är de personliga egenskaperna viktiga då vi vill att du ska komplettera gruppen och känna att även du kommer till din rätt! Att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med dina kollegor i mindre team är en självklarhet för dig. Vi ser att du som är vår nästa kollega är en flexibel person som gillar att lösa komplexa problem.

God svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav.

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Mer info om Support & Services finns att läsa här

http://saabgroup.com/about-company/organization/business-areas/

Avdelningen Vehicle Systems i Linköping har ca 80 anställda fördelade på fyra sektioner och ansvarar bland annat för utveckling och support av fordonsbaserad elektronik samt dator- och videosystem till våra globala kunder. Här kan du läsa mer om produkterna inom Vehicle Systems:

http://saab.com/land/c4i/tactical-c2-systems/Military-Electronics-Solutions/

Sektionen Engineering ansvarar för avdelningens produktutveckling innefattande mjukvaruutveckling, hårdvarukonstruktion, systemintegration samt test och verifiering av allt från enklare konstruktioner till komplexa systemlösningar.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen till en arbetsplats med inspirerande utmaningar, bra sammanhållning och där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång. Vi ser fram emot din ansökan!

Apply for job!