Mjukvaruutvecklare inom Kommunikation och Datalänkar

Vacancies 26 November 2019

Closing date

18-Dec-2019

Location

Linköping

Contact

Lovisa Freberg [C] -
Klas Muskos +46 (10) 2161486
Apply for job!

Är du mjukvaruutvecklare ut i fingerspetsarna och vill programmera i C++? Ta chansen att arbeta med framtidens kommunikationslösningar för Gripen.
 

Din framtida utmaning

Som Mjukvaruutvecklare på sektionen för Kommunikation och Datalänkar kommer du att jobba med att möjliggöra våra plattformar att operera i en taktisk omvärld såväl nationellt som internationellt.

Du kommer att få jobba med mjukvaruutveckling för världens häftigaste produkt – Gripen. Att jobba med taktiska system innebär att du bidrar till att göra flygplanet taktiskt användbart.

Du kommer att ingå i ett mindre team som ansvarar för att utveckla funktioner inom radiokommunikation och taktiska datalänkar i Gripen. Mer specifikt kommer du att ansvara för mjukvaruutvecklingen (krav/design/verifiering) av dessa funktioner.  

Som anställd på Saab får du trygghet, stabilitet och erbjuds dessutom goda utvecklingsmöjligheter. På sektionen jobbar totalt 30 personer och du kommer att ingå i ett mindre team med bra sammanhållning. Många på avdelningen har ett stort intresse för teknik och det märks att alla har roligt tillsammans.
 

Den du är idag

Vad krävs för att lyckas i rollen som mjukvaruutvecklare?

·         Kunskaper i C++

·         Lämplig utbildningsbakgrund, exempelvis datateknik, mjukvaruutveckling eller liknande.

·         Intresse för programmering och teknik

·         Goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift)
 

Följande personliga egenskaper anser vi är viktiga:

·         Nyfiken och social – vågar ställa frågor och bygga kontaktnät

·         Gillar att jobba noggrant och systematiskt

·         Initiativtagande, inhämtar självständigt information som krävs för att lösa uppgiften

·         Flexibilitet – du kan anpassa dig till förändringar och omprioriteringar som sker under projektets gång
 

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 

Vad du blir en del av

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag som ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Det är också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Sektionen Kommunikation och Datalänkar arbetar med utveckling och integration av dagens och framtidens kommunikationslösningar till bl.a. Gripen. Det innebär ansvar för såväl tal- som datakommunikation med andra flygplan och ledningssystem, och vi löser det genom en kombination av apparatupphandling/integration och framtagning av egen mjukvara.
 

Vi arbetar i mindre multifunktionella team som täcker hela kedjan i utvecklingen av ett delsystem, från tidiga definitionsfaser, via kravställning, upphandling av hårdvara och mjukvaruimplementation, till verifiering i flygsimulatorer och stöd vid flygprov.
 

Vi välkomnar din ansökan senast 2019-12-17.

Apply for job!