Mjukvaruutvecklare SAAB Dynamics

Vacancies 07 February 2020

Closing date

29-Feb-2020

Location

Linköping

Contact

Lisen Götze [C] +46 (10) 2167765
Katarina Midfors +46 (13) 181884
Apply for job!

Din roll

Som mjukvaruutvecklare hos oss kommer du att vara en del av ett utvecklingsteam med fokus på att utveckla och leverera avancerade mjukvarusystem för undervattenssystem, missiler och torpeder.
Vår tekniska expertis omfattar allt från hårdvarunära programvaruutveckling till användargränssnitt och systemutveckling. Detta ger stor flexibilitet där du kan arbeta med olika produktområden och med varierande uppgifter beroende på intresse.

Vi arbetar inom hela utvecklingskedjan – från koncept till färdig produkt.

I din roll kommer du att:

·         utveckla säker programvara till avancerade mjukvarusystem

·         lösa komplexa och intressanta problem

·         ingå i ett av våra utvecklingsteam som arbetar nära både produktägare och kunder

·         spela en nyckelroll för att designa och implementera säker och effektiv funktionalitet

·         kontinuerligt bidra till att förbättra vårt sätt att arbeta

Vår största styrka är vår flexibilitet där vi kan erbjuda både stimulerande arbetsuppgifter och fortsatta utvecklingsmöjligheter. Vi på Dynamics jobbar inom många  olika teknikområden vilket innebär goda möjligheter att på sikt ta sig an nya utmaningar. Det kan handla om att fördjupa sig tekniskt, arbeta systemövergripande eller att ta en ledande roll.

Din profil

Du är civil- eller högskoleingenjör med bakgrund inom programvaru- och systemutveckling eller motsvarande.  Du känner dig bekväm med programmering i C++ då detta är vårt mest frekvent förekommande språk.

Du har en god analytisk förmåga och ett stort intresse för att lösa komplexa problem. Vi ser att du är en kommunikativ lagspelare och har ett strukturerat arbetssätt. Som person är du ivrig att lära dig nytt och delar gärna med dig av din kunskap till dina kollegor. Gillar du att se till både helhet och detaljer samtidigt som du gärna tar egna initiativ kommer du trivas hos oss.

Har du kunskaper inom ett eller flera av nedanstående områden är detta meriterande:

  • Programvaruutveckling i Linux miljö
  • Realtidssystem
  • Signalbehandling
  • BSP och drivrutinutveckling
  • Middleware och adaptionslager
  • Olika kommunikationsprotokoll så som IP, USB, Ethernet m.m
  • Agil utvecklingsmetodik
  • Continuous Integration
  • IT Säkerhet och säkerhetskritisk programvara
  • Modellbaserad utveckling

Har du dessutom erfarenhet av att arbetat som teamledare eller scrum master är det också meriterande. Engelska är vårt koncernspråk som du därför behöver behärska väl, både muntligt och skriftligt.

Då vi kommer att anpassa dina arbetsuppgifter och ansvar efter din erfarenhet och intresse söker vi alltifrån nyexaminerade ingenjörer till erfarna system-/programvaruutvecklare.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av
 

Saabs affärsområde Dynamics, erbjuder obemannade undervattensfarkoster, understödsvapen, missiler, torpeder, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Avdelningen Systems Design består idag av ca 100 personer som arbetar med programvaruutveckling på Dynamics. Atmosfären är dynamisk och generös med teamkänsla och teknikutveckling i fokus. Vi expanderar nu och står inför många spännande utmaningar och uppgifter i teknikens framkant. Vi söker därför personer som vill vara en del av vårt växande team, där kompetens och utveckling av idéer i en kreativ arbetsmiljö är nyckeln till vår framgång.

Vi tror på att en mångfald av erfarenhet, perspektiv och bakgrund bidrar till en stimulerande och inspirerande arbetsplats med bättre produkter för våra kunder och användare. I det sammanhanget hoppas vi att du vill vara med och bidra.

Vår rekrytering sker fortlöpande så skicka in din ansökan redan idag - Välkommen med din ansökan!

Apply for job!