Mjukvaruutvecklare

Vacancies 31 October 2019

Closing date

29-Nov-2019

Location

Linköping

Contact

Karin Lifvergren [C] -
Tobias Olsson +46 (13) 184405
Apply for job!

Senior C++ utvecklare sökes till hot-simulering för Gripen piloter.

Din roll

Saab utvecklar stridsflygplan som en av endast ett fåtal flygplansutvecklare i världen. Som en del av detta arbete utvecklar vi även flygsimulatorer. Du kommer att jobba på sektionen som ansvarar för den taktisk omvärldssimulering som bland annat används i Gripens simulatorer och stödsystem.

Vi ansvarar för en generell simuleringsmotor som används för att träna piloter i avancerade manövrar och inför tänkbara taktiska scenarion. Simuleringarna används även för att testa olika koncept för framtida taktiska behov.

Vi simulerar bland annat: Gripen och andra stridsflygplan, civila flygplan, markfordon, fartyg, luftvärnssystem, sensorer och vapen. Vi utvecklar även realistiska beteendemodeller för de simulerade objekten. Detta görs idag med tillståndsmaskiner och beteendeträd, men mer avancerade former av artificiell intelligens och maskininlärning kommer att utvärderas. Du som har ett intresse inom detta område kommer garanterat att trivas.

Det dagliga arbetet har bred focus och innefattar; Utveckling av simuleringsmodeller och simulatorfunktionalitet. Utveckling av nätverksteknik för sammankoppling av flera simulatorer, både lokalt och distribuerat i världen. Utveckling av GUI-applikationer för skapande av taktiska scenarion, beteenden, modellparameterisering och resultatanalys. Här ligger ett stort fokus på användbarhet och kundnytta.

Du kommer att arbeta som utvecklare i det team som ansvarar för programvaran för taktisk omvärldssimulering eller visualisering och förväntas ta stort ansvar för ditt arbete och din utveckling. Det du utvecklar kommer att används dels som en skrivbordsprodukt för analys och konceptsimuleringar, men även som en central komponent i Saabs Gripensimulatorer och verkliga uppdragsplaneringssystem. Arbetet ger därför en god inblick i olika delar av Saabs simulator- och flygplansutveckling.

Du kommer att få arbeta inom hela utvecklingskedjan från krav till verifiering. I arbetet ingår en stor del samarbete både inom teamet och med team som integrerar vår produkt.

Hos oss finns möjligheten att utvecklas och växa som individ och vi värnar balansen mellan arbete och fritid. Vi på Saab jobbar inom många teknikområden och vi är positiva till att du i framtiden tar dig an nya utmaningar inom företaget

Din profil

Vi söker dig som hellre ser lösningar framför problem och har några års erfarenhet av mjukvaruutveckling samt ett gediget intresse för testbarhet. Du ska snabbt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter och vara öppen för att jobba med varierande uppgifter. Du brinner för att ta dig an nya utmaningar och att utvecklas. Du är engagerad, ansvarstagande och har god samarbetsförmåga.

Erfarenhet:

·         5+ års av aktiv C++ utveckling.

·         Social och kommunikativ

Meriterande:

·         Nätverkskommunikation, tex. zeromq och Google protocol buffers

·         Simuleringsprogram eller frameworks

·         Windowsutveckling Eclipse/Visual Studio

·         Linuxutveckling (gcc, cmake)

·         Qt Framework

·         Modern C++ (C++11/14/17)

Vad blir du en del av:

Området Simulatorer, Träning och Support är en del av Aeronautics utvecklingsorganisation och ansvarar för att stötta utvecklingsorganisationen med simulatorer, riggar och stödsystem för samtliga produktutvecklingsfaser (koncept, marknadsföring, utveckling och verifiering/validering). Dessutom ansvarar området för att leverera våra egna produkter kring Pilotträning (Träningssimulatorer) samt DMGS (Geodataproduktion för flygplan, träning och stödsystem). Inom området finns alla ingenjörskunskaper som krävs för att konstruera, utveckla,  producera och leverera samt även genomföra utbildning inom levererade produkter och system. Området har en internationell inriktning  och bedriver drift och förvaltning av stora anläggningar både inom och utom Sverige, dessutom driver området ett antal internationella samarbeten kring utveckling och produktion. Inom området finns mångårig erfarenhet med ett djupt och brett kunnande inom simulatorteknik och är unika i sin roll som komplett leverantör genom hela produktutvecklingscykeln. Allt arbete bedrivs i ett integrerat samarbete med flygplansutveckling och flygutprovning.

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Apply for job!