Mönsterkortskonstruktör till vår radarverksamhet

Vacancies 28 June 2019

Closing date

31-Jul-2019

Location

Göteborg

Contact

Åsa Mårtensson [C] +46 (10) 2165107
Andreas Berntsson +46 (31) 7948944
Apply for job!

Mönsterkortskonstruktör till vår radarverksamhet

Vill du vara med och utveckla världsledande radarsystem för både avancerad luftburen, markbaserad och marin radar på Saab Surveillance i Göteborg?

Är du en erfaren mönsterkorts- eller el-konstruktör som har förmågan att se de enkla lösningarna i komplexa problem?

Din roll

Avdelningen för Airborne engineering, söker en mönsterkortskonstruktör till gruppen PCB Design & Producibility. Vi söker dig som vill arbeta med avancerad mönsterkortsutveckling inom samtliga av våra produkt- och teknikområden. Arbetet bedrivs vanligtvis i projektform och innebär ett nära samarbete med konstruktörer från andra teknikområden, producerbarhet, inköp och externa mönsterkortstillverkare. 

Arbetet innehåller till viss del uppgifter som löses i team, men du behöver också kunna arbeta självständigt och ta ansvar för slutförandet av uppgifter. Du kommer ingå i team PCB Design som idag består av 5 personer.

Din profil

För att konstruera dagens mönsterkort med höga datatakter/frekvenser kostnadseffektivt krävs förståelse för signalintegritet, EMC och hur designval påverkar helheten. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och egen drivkraft. Du gillar utmaningen att utifrån ett kretsschema realisera ett mönsterkort som uppfyller ställda krav och önskade egenskaper. Du är ansvarsfull, noggrann, lyhörd och resultatorienterad i ditt arbetssätt. Sannolikt har du en teknisk högskoleexamen med inriktning elektronik och har intresse/erfarenhet av CAD-arbete. Erfarenhet av elektronikkonstruktion, mönsterkorts- och/eller kretskortsproduktion är meriterande. Du har viljan att ständigt utvecklas både som människa och ingenjör.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. För att lyckas krävs att vi hjälper varandra och ett väl fungerande samarbete är nyckel till framgång som vi ser det.

Vad du blir en del av

Gruppen ansvarar för konstruktion av mönsterkort till Saab Surveillance samtliga produktområden och teknikgrenar. Som en del av vårt team kommer du ställas inför den inspirerande och breda utmaningen att konstruera mönsterkort på gränsen till vad som är möjligt för RF-, kraft- och digitala applikationer. I teamet har vi ett öppet klimat där vi utvecklas och formar morgondagens mönsterkort tillsammans. Läs mer om våra produkter här: https://saab.com/air/#sensor-systems

Hur är det att jobba på Saab? Läs vår: People Philosophy

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

Apply for job!