Montör/kontrollant Mekanik & Hydraulik

Vacancies 20 September 2019

Closing date

13-Oct-2109

Location

Huskvarna

Contact

Agneta Bomberg +46 (10) 2168011
Jon Andersson +46 (10) 2161117
Apply for job!

Saab är ett försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare globalt och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.
På Saab Avionics blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.
I affärsområdet där Saab Avionics ingår, Industrial Products & Services (IPS) ingår även affärsenheterna Aerostructures, Combitech och Vricon, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK.  

Vår produktionsenhet Mechanical & Hydraulic ansvarar bl.a. för tillverkning av hydrauliska styrsystem till Gripen E samt andra tekniska lösningar inom flygindustrin. Vi är nu i en upprampningsfas inför start av serieleveranser till just Gripen E. Vi behöver därför förstärka vår verkstadsenhet med mer personal.
Som montör/kontrollant kommer du ha stor variation i dina arbetsuppgifter. I arbetet ingår montering, lödning, inställning, kontrollarbeten och slutmontering. Att utföra kompletta leveransprov av styrsystem i våra hydrauliska testbänkar tillhör också en del av arbetsuppgifterna.
Då vi är en flexibel organisation kan arbetsuppgifterna även innebära att montera/testa övriga produkter inom vår produktionsenhet.

Den du är idag:
Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och har ett stort tekniskt intresse. Du är en person med engagemang och med god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har utbildning från tekniskt gymnasium och har minst ett års erfarenhet inom produktion. Du har grundläggande datorkunskaper i Windowsmiljö, engelska och goda kunskaper i ritnings- och instruktionsläsning. Kunskaper inom hydraulik och mjuklödning är en fördel men inget krav.

Välkommen med din ansökan!

Apply for job!