Operationsanalytiker - Simulering och evaluering

Vacancies 05 August 2019

Closing date

01-Sep-2019

Location

Linköping

Contact

Exina Karmanik [C] +46 (10) 2168267
Vibeke Kensing +46 (13) 185433
Apply for job!

Din framtida utmaning

Inom sektionen Operationsanalys söker vi en ny medarbetare. Sektionen har en central uppgift inom utveckling av flygsystem och luftförsvarsförmåga och verkar brett inom Aeronautics och Saab.
 

För att verifiera och validera produkters prestanda och användbarhet använder vi både obemannad och bemannad simulering.

För att studera skillnader i operativ förmåga och analysera operativa prestanda använder vi simuleringsramverken TACSI och FLAMES. Vi utvecklar våra egna modeller för att beskriva olika produkters beteende, sensorprestanda, vapenprestanda, störförmåga och manöverprestanda.

Din uppgift kommer att vara att genomföra taktiska simuleringar för att bistå utvärdering av den nytta Saabs produkter tillför samt bedriva modellutveckling av våra simuleringsramverk.
 

Den du är idag

Vi söker dig som är operativt och tekniskt intresserad och vill arbeta med modellering, simulering och analys av simuleringsresultat. Gillar du att se både helhet (kundnytta) och detaljer (fysikalisk modellering och en del riktigt intressanta programmeringsproblem) tveka inte att höra av dig.

AI-teknologi ger nya möjligheter och utvecklar vårt sätt att studera skillnader i operativ förmåga och operativa prestanda. Här går utvecklingen snabbt och operationsanalys behöver nyttja möjligheterna. Kompetens och intresse inom AI och maskininlärning är därför mycket meriterande!


Du kan vara både erfaren och nyutexaminerad, ditt engagemang och intresse är det viktigaste för att lyckas och trivas hos oss.

Lämplig bakgrund är civilingenjör, matematiker eller motsvarande.
 

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 

Vad du blir en del av

Sektionens huvudsakliga ansvarsområde är analys, kravställning, validering och värdering av operativa förmågor och systemprestanda för produkter, system och funktioner. Avdelningen är ett stöd avseende användarbehov i utvecklingen av Gripen E/F, operativa prestanda och användbarhet för Gripen MG 02 och MG 20. Modellering och simulering av flygsystem med tillhörande verktyg. Marknadsstöd och konkurrensanalys.

Analyser och utvärderingar ökar i omfattning och här behövs du!

Apply for job!