Operativ inköpare

Vacancies 10 January 2020

Closing date

10-Feb-2020

Location

Karlskoga

Contact

Anna-Maria Törshagen +46 (10) 2171335
Per Karlsson +46 (586) 83206
Apply for job!

Din framtida utmaning

Som operativ inköpare kommer du att ingå i ett inköpsteam och tillhöra avdelningen som ansvarar för mekaniska och Ickemetalliska komponenter. Dina arbetsuppgifter omfattar upprättande av inköpsorder baserat på behov från både utvecklings- och produktionsprojekt samt leveransbevakning och returhantering och du samarbetar med SQA och strategiskt inköp.
 

Du ansvarar även för att skicka förfrågningar, utvärdera offerter och förhandla pris då avtal saknas. Att uppdatera vårt affärssystem med ledtider, pris etc. ingår också i ditt ansvar. Vi arbetar kontinuerligt med kostnadsbesparingar och affärsmässighet är därför en viktig egenskap. Arbetet är både stimulerande och utmanande med ett omfattande kontaktnät både internt och externt.

Arbetet innefattar bland annat:

 • Säkra att Saabs inköpsstrategi, arbetssätt och inköpspolicy tillämpas
 • Upprätta inköpsorder baserad på inköpsanmodan
 • Leveransbevaka
 • Genomföra köpberedning i samråd med strategiskinköpare och SQA
 • Mäta, analysera och förmedla överenskomna KPI:er till leverantörer
 • Ansvara för registervård, tex. ledtid, för ett antal inköpsartiklar.
 • Säkerhetsställa att exportkontrollkrav hanteras och är uppfyllda
 • Handlägga reklamationsärenden i samråd med SQA

Den du är idag

Du har några års erfarenhet från operativt inköp och är väl förtrogen med leverantörsmarknaden och dess problem och möjligheter. Som person är du serviceinriktad och tar egna initiativ för att lösa de uppgifter som kommer till dig. Arbetet bygger på samarbete inom och mellan olika funktioner. Du har därför stor förmåga att kommunicera och samarbeta för att i inköpsteamet uppnå det bästa resultatet i rätt tid.
 

Vi tror också att du är drivande med tydligt affärsfokus och god analytisk förmåga. Ditt arbete präglas av gott affärsmannaskap och noggrannhet. Det är av vikt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska och att du har förmåga att verka i en internationell organisation.
 

Du har:

 • Erfarenhet från inköp
 • Mycket goda kunskaper I Svenska och Engelska, i tal och skrift
 • Goda kunskaper I MS Office paketet
   

Meriterande:

 • Erfarenhet av IFS.
 • Erfarenhet från försvarsindustrin

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden.

Tjänsten är organiserad under enheten Procurement som har totalt ca 80 medarbetare med verksamhet i Karlskoga och Linköping.
 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag: 2020-02-09.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

Apply for job!