Produktionstekniker - Sammanbyggnad och montering

Vacancies 21 November 2019

Closing date

11-Dec-2019

Location

Linköping

Contact

Karin Lifvergren [C] -
Helena Kowalkowski +46 (13) 231060
Apply for job!

Din framtida utmaning

Som produktionstekniker är du en viktig del i länken mellan konstruktion och produktion. Där bidrar du med att utveckla produktionsmetoder och arbetssätt samt påverkar konstruktionsarbetet så att lägsta möjliga tillverkningskostnad kan uppnås utan att påverka funktion och kvalitet.
 

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att ta fram produktionsunderlag som beskriver byggsekvens, monteringsmetod och tydliga arbetsinstruktioner vilket ger operatörerna rätt förutsättningar för att bygga produkterna effektivt, med rätt kvalitet.
 

Du bidrar även till framtagning av nya tekniska lösningar och medverkar vid utveckling av effektiva produktionssystem och monteringslinor baserade på Lean-principer. Arbetet sker företrädesvis mot externa kunder så som Airbus och Boeing.

Den du är idag

Vi söker dig som är en driftig produktionstekniker som är intresserad av att vidareutveckla dina kunskaper inom produktionsteknik. Du har en teknisk högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper samt gärna tidigare erfarenhet av produktionsteknik. Det är meriterande om du har erfarenhet av beredning i Delmia, taktad produktion samt kunskaper i Catia.
 

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper och vi ser gärna att du är van vid självständigt arbete och att ta egna initiativ. Då arbetet oftast sker i team är det viktigt att du är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Tjänsten innebär också många kontaktytor, både internt och externt, vilket ställer krav på att du har en god samarbetsförmåga samt social kompetens.
 

Som produktionstekniker har du många kundkrav som ska uppfyllas och verifieras, för att lyckas i rollen bör du ha en stor kvalitetsmedvetenhet. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska, både verbalt och i skrift.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Aerostructures ingår i affärsområde Industrial Products & Services. Vi utvecklar, industrialiserar och tillverkar flygplansstrukturer främst för den civila-, men även till viss del för den militära marknaden. Avdelning Utveckling och Industrialisering ansvarar för utveckling, industrialisering och teknisk support av flygande strukturer inklusive systeminstallation till affärsenhets externa kunder som t.ex. Airbus, Boeing och RUAG. Men även till våra interna kunder Aeronautics, Dynamics och T7-A.

Inom sektionen för Produktionsteknik bedrivs hela det produktionstekniska arbetet för sammanbyggnad och montering, från kalkylering, produktionsförberedelser och framtagning av produktionsunderlag till verifiering. Dessutom ansvarar sektionen för produktionsteknisk utveckling av nya produkter och tillverkningstekniker samt kvalificering av dessa utifrån både egna och kunders krav. Sektionen verkar både inom affärsprojekt och med stöd för ständig förbättring och ändringshantering avseende befintlig serietillverkning. Sektionen består idag av 25 st medarbetare med produktionstekniker för både detaljtillverkning i komposit och för sammanbyggnad.

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan!

Apply for job!