Produktledare Sensorer till Underwater Systems

Vacancies 14 January 2020

Closing date

15-Feb-2020

Location

Linköping

Contact

Linda Molin [C] +46 (10) 2165329
Stefan Sjögren +46 (13) 186511
Apply for job!

Avdelningen Weapon & Sensors - inom affärsenhet Underwater Systems behöver förstärka med en produktledare för sensorer.
 

Din framtida utmaning

Som produktledare ansvarar du för att ta fram livscykelplaner samt har det övergripande ansvaret för att våra produkter möter dagens och morgondagens behov. Det innefattar ansvar för produktens prestanda, funktion, tillförlitlighet, säkerhet och uppfyllande av miljökrav. Du säkerställer att tilldelade produkter är säljbara.

Arbetet består bland annat av att ta fram och upprätthålla produkt och förmågeplan, roadmap samt säkerställa konkurrensfördelar och rätt kravbild under hela produktlivscykeln. Det inkluderar att initiera och bereda produktbeslut, kontinuerlig omvärldsbevakning samt samverkan med marknad, program, utveckling, inköp och produktion i olika faser.
 

Du deltar även i BUts strategiska arbete med portföljplan och produktstrategier samt är med i olika mötesforum såsom produktledningsmöten, Portfolio Council, Integrated Product Teams och Styrgrupper och CCB.
 

Vi söker medarbetare som vill arbeta i en miljö som är affärsinriktad, präglas av samarbete, prestigelöshet och vilja.
 

Resor både inom och utanför Sverige ingår i arbetet. Placeringsort är Linköping.

 

Den du är idag

Du har en mycket god teknisk förståelse och är civilingenjör eller har motsvarande kunskaper och kompetens. Du har kunskap om sensorer samt vana av att ha internationella kundkontakter och kan självständigt representera företagets intressen i dialog med kunder och partners.
 

För att trivas i rollen som produktledare ska du ha ett stort intresse av att driva utvecklingen av produkter och ha ett genuint tekniskt intresse. Du bör ha en god organisatorisk förmåga för att utveckla planer och konfigurationshantering i linje med Saabs processer för produktens livscykel.
 

Du har god kunskap och erfarenhet av komplexa produkter och system inom Underwater. Du är självständig, drivande och pragmatisk. Du har en strategisk förmåga, affärsmässighet och ett intresse av att följa marknadstrender och förstå kunders produktbehov idag och imorgon.

Vi ställer stor vikt vid din kommunikativa förmåga och din förmåga att samarbeta med andra både på svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt. Som person är du ansvarstagande, lösningsorienterad, uthållig, strukturerad och metodisk.

 

Utöver det har du intresse och vilja av att delta i och bidra till produktledningsfunktionens utveckling eftersom vi är inne i en förändringsfas med syfte att etablera ett mer produktorienterat arbetssätt inom affärsenheten.
 

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 

Vad du blir en del av

Produktportföljen omfattar bland annat torpeder, sensorer och autonoma undervattensfarkoster, och enheten arbetar både med utveckling, produktion och förvaltning av levererade system. Vår verksamhet är i ett expansivt skede där en anställning hos oss ger många möjligheter och utvecklingsvägar i yrkesroll och karriär.
 

Vi ansvarar för att leverera våra kontrakt i tid, till rätt kvalitet, med god lönsamhet och till nöjda kunder. En viktig del av uppgifterna är att hantera produkterna under hela livscykeln, vilket innebär att planera hur produkterna utvecklas, underhålls, uppgraderas och slutligen avvecklas. Vi lägger stor vikt vid att skapa förtroende och goda relationer, både internt men också gentemot våra kunder och partners.
 

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Apply for job!