Program Manager till vår flygburna radar och övervakningssystem

Vacancies 31 January 2020

Closing date

28-Feb-2020

Location

Göteborg

Contact

Åsa Mårtensson [C] +46 (10) 2165107
Helena Bengtsson +46 (31) 7948952
Apply for job!

Program Manager till vår flygburna radar och övervakningssystem

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll

Vi driver utveckling, vidmakthållande och underhåll av ERIEYE systemet i ett basprogram. Vi söker ytterligare en programledare till vårt basprogram ERIEYE.

Programledarens huvudsakliga arbetsuppgifter är idag att:

 • leda det dagliga arbetet inom basprogram ERIEYE
 • leda och medverka i basprogramledningens arbete att planera, genomföra och följa upp våra olika uppdrag.
 • aktivt stötta förvaltningen av konstruktionsansvaret på systemnivå AEW&C samt säkerställa att verksamhetens kvalitetsprocesser efterföljs
 • säkerställa att tidplaner och kostnadsramar hålls.
 • då vårt arbetssätt går mer mot agila metoder är det viktigt att du är intresserad av att medverka i verksamhetsutveckling och effektivisera våra arbetssätt

Vi söker dig med bred teknisk kompetens, goda ledaregenskaper, god kommunikations- och samarbetsförmåga, förmåga att entusiasmera medarbetarna samt gärna erfarenhet som konstruktionsansvarig chef.

Din profil

För tjänsten som programledare är det meriterande att ha:

 • God affärsförståelse och kundfokus
 • Ha kunskapen och förståelsen med arbete i en internationell miljö
 • Ett strukturerat arbetssätt och god analysförmåga
 • Förmåga att arbeta självständigt
 • Stark drivkraft och förmåga att tillföra energi till grupper
 • Förmåga att driva grupper mot gemensamma mål
 • Erfarenhet av konstruktion av komplexa tekniska system
 • Kunskap om agila metoder och arbetssätt

Vad blir du en del av

Business Area Surveillance, ett affärsområde inom Saab, är en av världens främsta leverantörer av övervakningslösningar, flygelektronik samt system för att upptäcka, lokalisera och skydda mot hot.

Affärsenheten Radar Solution ansvarar för markbaserade och flygburna radar och övervakningssystem och är indelad i fem Product Units.

Baseline Program ERIEYE är ett programkontor som har till uppgift att utveckla, vidmakthålla och underhålla bassystem och basprodukter inom Mission System. Programkontoret innehåller programledare, tekniska produktledare, IVA Manager och Configuration Managers. Det innebär att vi driver och utvecklar avancerade system och håller ihop och specificerar ingående komponenter såsom radar, C2, datalänk etc samt säkerställer att prestanda och funktion som avtalats i kontrakt med kund uppfylls. Våra teknisk produktledare och Configuration Manager utövar sina roller för hela AEW&C.

Vi arbetar med agila metoder och lägger stor vikt vid att utvecklas i våra olika roller och att arbeta med den senaste tekniken.

Vi kan erbjuda en kreativ arbetsmiljö som kännetecknas av engagemang, professionalism och arbetsglädje. För oss är det självklart med balans mellan arbete, fritid och familjeliv.  Tillsammans med dina kollegor får du möjlighet att utvecklas inom vårt teknikområde samtidigt som du lär dig mer om nya inriktningar och på så sätt fördjupar dina kunskaper.

Vill du lära dig mer om Surveillance kan du läsa här:
https://saabgroup.com/about-company/organization/business-areas/

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Du är välkommen in med sin ansökan antingen på svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta: Helena Bengtsson +46 73 4378952, vår rekryterande chef.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

Apply for job!