Programme Quality Manager

Vacancies 02 December 2019

Closing date

01-Jan-2020

Location

Karlskoga

Contact

Anna-Maria Törshagen [C] -
Therese Doverholt +46 (586) 81962
Apply for job!

Din framtida utmaning

Som Programme Quality Manager, arbetar du i huvudsak för en eller flera Programme Managers; en Programme Manager har det övergripande ansvaret för till denne tilldelade beställningsgenomföranden. Som Programme Quality Manager kommer din huvuduppgift vara att verka för att leveranser till kunder i beställningsgenomföranden uppfyller (överträffar) kundernas förväntningar avseende kvalitet, genom i huvudsak förebyggande aktiviteter.

I denna roll kommer du typiskt:

  • Agera som vår kontaktperson mot kunders kvalitetsrepresentanter
  • Utarbeta kvalitetsplaner, inklusive flöda ner kundkrav och/eller förväntningar
  • Samarbeta med kvalitetsfunktioner/-roller i projekten
  • Planera och genomföra leveranskontroller
  • Planera och genomföra kvalitetsrevisioner
     


Den du är idag

Vi tror att du har flera års erfarenhet från produktion, inköp och/eller utveckling, med intresse för kvalitetsfrågor. Som person är du en god lyssnare och driven kommunikatör, speciellt i samarbete med kunder och interna intressenter.

Resor kan förekomma i denna roll och det är därför bra att du har enkelt att anpassa dig till olika miljöer och kulturer.

Du har:

  • Du har en högskoleexamen eller motsvarande.
  • Dina språkkunskaper i svenska och engelska håller självklart hög kvalitet.


Meriterande:

  • Det är ett plus om du har kunskap om verksamhets-/kvalitetssystem och kvalitetsstandarder.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.
 

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden.

Avdelningen Programmes, del av affärsenheten Ground Combat, ansvarar primärt för beställningsgenomföranden och produktledning rörande produktfamiljerna Carl-Gustaf, AT4, NLAW och BILL. I detta ingår ansvar för fakturering, kassaflöde, bruttomarginal och produkternas kvalitet och lönsamhet. Dessutom har vi en viktig roll i utarbetande av offerter.

Vi investerar i produktutveckling baserat på marknadsbehov, med teknik i framkant. Våra produkter är eftertraktade på marknaden, och vi har en bred internationell kundbas.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut. Om du känner dig säker på att du matchar profilen ovan – skicka in din ansökan så fort som möjligt.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

 

Apply for job!