Programvaruutvecklare inom inbyggda system

Vacancies 19 July 2019

Closing date

15-Sep-2019

Location

Linköping

Contact

Exina Karmanik [C] +46 (10) 2168267
Anna Gustavsson +46 (13) 184304
Apply for job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Söker du därför en rolig, utmanande och stimulerande arbetsplats där du kan utveckla inbyggda system med realtidskrav för tekniskt avancerade försvarssystem? Då är detta definitivt något för dig!

Din framtida utmaning

Våra hårvarunära programvaruutvecklare har en central roll under utvecklingen av våra system eftersom vi utvecklar en stor del av vår elektronik själva. Just nu befinner vi oss i ett expansivt skede vilket medför att vi står inför stora utmaningar med mycket spännande arbetsuppgifter. Vi hoppas därför att du vill bli en del av vårt växande team där kompetens och innovation i en kreativ och flexibel arbetsmiljö är nyckeln till vår framgång.

Vi söker för tillfället ett flertal programvaruutvecklare med intresse för hårdvarunära programmering i inbyggda system. Arbetet sker i olika former av miljöer ofta med höga realtidskrav. I våra större projekt arbetar vi för tillfället med Xiilinx Zynq plattformar och utvecklingsverktyg som stödjer dessa. Men även andra realtids-OS som exempelvis VxWorks används i våra produkter.

Du kommer ingå i utvecklingsteam inom något av våra nya eller pågående projekt där olika agila metoder tillämpas. Flera av våra projekt innebär att man som team åtar sig ett helhetsåtagande där man får arbeta med allt från planering, krav och design, utveckling och implementering till test och verifiering. Det innebär att du kommer arbeta mycket brett inom området genom att bryta ner problemet, programmera, testa, dokumentera samt redovisa resultatet. Om du har driv och intresse finns det därmed stora möjligheter till varierande arbetsuppgifter.

Vill du veta mer om Saab-livet och fördelarna med att börja hos oss? Läs gärna vår People Philosophy.

Den du är idag

Vi söker dig som har ett stort teknikintresse och brinner för mjukvaruutveckling, i synnerhet för inbyggda system. Vi tror att du är civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande med erfarenhet av, eller intresse för, arbete med implementation för inbyggda plattformar i till exempel C, C++ eller Python. Du bör även ha kunskaper om realtidssystem och embedded Linux, samt samspelet med hårdvara.

Som person har du ett genuint intresse för teknik samt är nyfiken och vill lära dig mer. Du bör ha en god förmåga att samarbeta med andra men också kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ i ditt arbete när det behövs. Vi ser gärna att du vill ta dig an nya utmaningar och att du är öppen för att arbeta med varierande arbetsuppgifter och utvecklas inom rollen som programvaruutvecklare.  

Vi kommer anpassa arbetsuppgifter och ansvar efter erfarenhet och intresse vilket gör att vi är öppna för anställning av såväl nyexaminerade ingenjörer som erfarna programvaruutvecklare inom inbyggda system.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Placeringsort är Linköping.

Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänsterna kan ske innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vad du blir en del av

Dynamics är ett affärsområde inom Saab som erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Vår breda produktportfölj innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med utmanande och varierande uppdrag i våra produktutvecklingsprojekt med fokus på att utveckla och leverera avancerade programvarusystem för främst missiler, torpeder och undervattenssystem. Du kommer arbeta tillsammans med andra erfarna ingenjörer i en miljö som främjar din karriär såväl som personliga utveckling.

Vi är stolta över att ha en arbetsmiljö där vi tar hänsyn till att vi alla är olika men att vi ändå delar samma mål – att skydda människor.

Du kan läsa mer om oss här.

Apply for job!