Projektledare till Saab Dynamics

Vacancies 11 November 2019

Closing date

15-Dec-2019

Location

Linköping

Contact

Exina Karmanik [C] +46 (10) 2168267
Martin Jarheden +46 (10) 2164563
Apply for job!

Vill du leda arbetet med att utveckla ett brett sortiment av högteknologiska produkter inom Saab Dynamics portfölj? Gå med i projektledningskontoret på Saab Dynamics Development!

Din framtida utmaning

Du kommer att vara en del av Project Management Office (PMO) inom utvecklingsenheten. Som projektledare är din huvuduppgift att hantera och samordna projekt för produkter och system inom Saab Dynamics hela produktportfölj och produktlivscykel.
Arbetsuppgifter:

 • Koordinera, leda och följa upp utvecklingsprojekt
 • Övervaka, rapportera och uppnå ekonomiska mål och andra KPI: er
 • Utveckla och upprätthålla goda arbetsrelationer med intressenter
 • Rapportera status till projektstyrgruppen

Den du är idag

Vi tror att du som projektledare engagerar och inspirerar dina kollegor med tydliga mål och bidrar till ett motiverande arbetsklimat. För att trivas i denna roll är du en motiverad, strukturerad person och en ledare med stora kommunikationsförmågor. Du är social och flexibel med förmågan att snabbt bekanta dig med nya förutsättningar och kundbehov.

Nödvändiga färdigheter:

 • Ingenjör med kandidatexamen eller motsvarande
 • 2-3 års erfarenhet som teknisk projektledare
 • Dokumenterat bra ledarskapsförmåga
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Flerårig erfarenhet av allmän produktutveckling
   

Meriterande:

 • Erfarenhet med PPM-verktyg (dvs. Antura, Primavera, MS Project, JIRA)
 • Erfarenhet av ERP-verktyg
   

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Du kommer att vara en del av PMO och samarbeta med erfarna ingenjörer och yrkesverksamma i en miljö som främjar karriärutveckling och personlig tillväxt. PMO stöder våra tre affärsenheter; Ground Combat, Missiles och undervatten. Det team du kommer att gå med består främst av erfarna projektledare baserade i Linköping och Karlskoga. Läs mer om affärsområde Dynamics här.

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

 

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Apply for job!