Provingenjör Strukturprov

Vacancies 03 February 2020

Closing date

01-Mar-2020

Location

Linköping

Contact

Emir Acar +46 (10) 2169353
Nina Glansberg +46 (13) 181758
Apply for job!

Din framtida utmaning

Provingenjören på strukturprov har framförallt roligt på jobbet.

Du får ett varierat arbete som innebär konstruktion, uppbyggnad/genomförande av hållfasthetsprovning och ett gott samarbete med dina kollegor.

I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med hållfasthetsingenjören medverka vid framtagning av provprogram och konstruera samt dimensionera provriggen. Därefter byggs provriggen upp tillsammans med verkstadspersonal och provningen genomförs. Du får lära dig att hantera våra styr- och mätsystem och skriver en provrapport baserat på de mätningar som gjorts.

På strukturprov samarbetar du internt med provingenjörer i gruppen samt externt med ingenjörer från hållfasthetsavdelningen. Du delar din tid mellan provhallen och kontoret

För dig som vill finns det goda möjligheter att utvecklas och ta dig an ytterligare arbetsuppgifter och ansvar.

Den du är idag

Vi behöver dig med ett brett teknikintresse och uppfinningsrikedom. Att ta fram provmetoder kan ibland kräva en hel del klurighet. Personliga egenskaper som förmåga att samarbeta väger tugnt.

Vi vill att du har fokus på funktion, kostnad och effektiva lösningar.

Högskoleingenjör från maskinteknik eller motsvarande är en lämplig bakgund. Goda kunskaper inom CAD är nödvändigt, föredragsvis Catia v5. Gärna även erfarenhet inom hydraulik, hållfasthet eller mätteknik.

Vad du blir en del av

Sektionen för Strukturprov är en del av avdelning ”Flight Test and Verification”. Vi utför hållfasthetsprovning på strukturdelar av varierande komplexitet, från småkomponenter upp till hel flygplansstruktur.

Gruppen för strukturprovning består idag av 19 personer som hanterar provuppdragen. Utifrån provprogram konstruerar vi provutrustning, genomför provning och presenterar resultatet i rapportform. Arbetet genomförs i nära samarbete med Hållfasthetsavdelningen som oftast är uppdragsgivare.

Idag driver gruppen prover till framförallt Jas 39 Gripen men utför provning även till andra Saab-enheter. Du kommer till en varm grupp människor med bra sammanhållning. Vi stöttar alltid varann i vägen framåt. Du får även nöjet att få flytta in i helt nyrenoverade lokaler.

En gedigen Auktorisationsutbildning för flygprovingenjörer kommer att erbjudas. Kurserna ger dig kunskap om flygteknik och produkten du arbetar med samt öppnar ett kontaktnät inom organisationen. Utbildningen genomförs på deltid under 1,5 år och bekostas av Saab.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Apply for job!