Provingenjör, Styr- och Regler inom Strukturprov

Vacancies 20 December 2019

Closing date

09-Feb-2020

Location

Linköping

Contact

Emir Acar +46 (10) 2169353
Nina Glansberg +46 (13) 181758
Apply for job!

Din framtida utmaning

Du arbetar med att förbereda, optimera och underhålla de styr- och mätsystem som används till hållfasthetsprovning. Du kommer även få möjlighet att fördjupa dig inom lastkalibrering och trådtöjningsgivare. Arbetet har en stor teknisk bredd och innefattar bl.a. teknikområdena reglerteknik, mätteknik, hydraulik och elektromekanik.

I din roll som en av avdelningens styrsystem-experter är du inblandad i samtliga pågående prov och har därmed varierade arbetsuppgifter.

På strukturprov samarbetar du internt med provingenjörer i gruppen samt externt med ingenjörer från hållfasthetsavdelningen. Du delar din tid mellan provhallen och kontoret

För dig som vill finns det goda möjligheter att utvecklas och ta dig an ytterligare arbetsuppgifter och ansvar.

Den du är idag

Lämplig bakgrund kan vara civil- eller högskoleingenjör från maskinteknik med inriktning mot mekatronik.

Kunskaper inom reglerteknik, hydraulik och elektromekanik är meriterande. Kompetens inom hållfasthetslära, lastkalibreringar, konstruktion eller mätteknik är också positivt.

Som provingenjör kommer du arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra med både teoretiska och praktiska arbetsuppgifter.

Vad du blir en del av

Sektionen för Strukturprov är en del av avdelning ”Flight Test and Verification”. Vi utför hållfasthetsprovning på strukturdelar av varierande komplexitet, från småkomponenter upp till hel flygplansstruktur.

Gruppen för strukturprovning består idag av 19 personer som hanterar provuppdragen. Utifrån provprogram konstruerar vi provutrustning, genomför provning och presenterar resultatet i rapportform. Arbetet genomförs i nära samarbete med Hållfasthetsavdelningen som oftast är uppdragsgivare.

Idag driver gruppen prover till framförallt Jas 39 Gripen men utför provning även till andra Saab-enheter. Du kommer till en varm grupp människor med bra sammanhållning. Vi stöttar alltid varann i vägen framåt. Du får även nöjet att få flytta in i helt nyrenoverade lokaler.

Sektionen behöver förstärkas inom styr- och mätsystem, du kommer bli en del av en liten mätsystems grupp och ha erfarna medarbetare som mentorer.

En gedigen Auktorisationsutbildning för flygprovingenjörer kommer att erbjudas. Kurserna ger dig kunskap om flygteknik och produkten du arbetar med samt öppnar ett kontaktnät inom organisationen. Utbildningen genomförs på deltid under 1,5 år och bekostas av Saab.

Apply for job!