Provingenjör taktiska system och integration

Vacancies 10 May 2019

Closing date

09-Jun-2019

Location

Linköping

Contact

Linus Hall [C] +46 (10) 2167734
Johan Ernerudh +46 (13) 182408
Apply for job!

Saabs provverksamhet ökar i omfattning de närmsta åren och nu söker vi nya medarbetare som vill vara med i den spännande utprovningen av nästa generation av Gripen!

Din framtida utmaning

Arbetet som flygprovingenjör innebär en kombination av teoretiskt och praktiskt arbete. Du får bland annat ta fram provmetodik och provprogram, förbereda och leda prov i olika provstationer samt analysera och utvärdera resultaten. Vi genomför provning i riggar, simulatorer och i flygplan i nära samarbete med systemutvecklare, piloter, underleverantörer och kunder.

Du får stora möjligheter att utöka din kompetens. Rollen som flygprovingenjör innefattar ett omfattande utbildningsprogram som kommer ge dig en kontinuerlig och unik möjlighet till fortsatt utveckling. Det finns även möjlighet att arbeta kortare eller längre tider utomlands då flera projekt innefattar internationellt samarbete.

Den du är idag

Du är en nyfiken, positiv person med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är flexibel och tycker om variation i dina arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper. Din bakgrund bör vara civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande. Vi har flera lediga tjänster och söker både dig som är pådrivande och resultatorienterad och dig som gillar beräkningar och analys.

Erfarenhet av provning eller systemutveckling är meriterande. Kunskap i MATLAB är en fördel, men inget krav. Dokumentation sker till övervägande delen på engelska och därför är goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på engelska nödvändigt.

Eftersom vi inom avdelningen har en mycket stor teknisk bredd/djup finns mycket goda möjligheter till omväxlande arbetsuppgifter, personlig utveckling och goda karriärmöjligheter inom företaget.

Vad du blir en del av

Du kommer att bli en del av ett team som arbetar med provning av sensorer, vapen och avionik. Vi är idag fyra sektioner med totalt ca 60 medarbetare inom området Taktiska System och Integration. Arbetsklimatet präglas av prestigelöshet, gott samarbete och att alla hjälper till där det behövs.

Området Taktiska System och Integration, en del av avdelningen Flygprov och Verifiering, ansvarar för provning inom ett brett spektrum av teknikområden så som avionik- och mjukvaruintegration, radar och elektrooptiska sensorer, cockpit och displaysystem (HMI), navigering, kommunikationssystem, telekrig/egenskydd (EW), spaning, vapenintegration, träningssystem och stödsystem. Den största mängden utprovning sker i Gripen men även prov i civila flygplan förekommer. Vi är en del av Saab Aeronautics.

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Rekrytering kommer att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser människor som vår största tillgång och för oss är det viktigt att kunna arbeta och utvecklas i livets olika faser. Vi står för en stark kunskapstradition och erbjuder därför möjligheter till kontinuerligt lärande och förutsättningar för varje medarbetare att forma sin egen karriär. Vår ambition är att vara öppna för nya idéer och förändring samt att våra relationer baseras på respekt och förtroende.

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Apply for job!