Provningsingenjör EMC

Vacancies 16 May 2019

Closing date

13-Jun-2019

Location

Göteborg

Contact

Åsa Mårtensson [C] +46 (10) 2165107
Jan Rydén +46 (31) 7949404
Apply for job!

Vi söker nu en viktig pusselbit till vår grupp inom EMC som arbetar med miljöanalys och provning. Är du den pusselbiten vi söker?

Din roll

Du kommer att tillsammans med övriga provningsingenjörer ingå i ett team som självständigt planerar och genomför provning inom givna ramar.

Huvuduppgiften är provning av elektriska apparater.

Provningen utförs oftast enligt vedertagna militära och civila standarder men även uppdrag av labb-karaktär kan förekomma.

Din profil

Din bakgrund är elteknisk med god kunskap i mätteknik. Givetvis är erfarenhet av analys och provning inom EMC-disciplinen en stor fördel.

Du är bekväm med att arbeta med många olika produkter i olika stadier av mogenhet.

Du har god kommunikationsförmåga då dina kontaktytor kommer att vara både inom Saab och mot externa företag. Som person är du social och har ett stort tekniskt intresse.

Du har lätt för att uttrycka dig, muntligt och skriftligt, både på svenska och engelska.

Vi ser att du har intresse av att utveckla dig ytterligare inom EMC-området både för din egen del och för gruppens utveckling.

Vad blir du en del av

Gruppen, som består av drygt 20 personer har ett helhetsgrepp från ax till limpa när det gäller våra produkters miljötålighet.  Det innebär att vi kan utföra allt från analyser på konceptnivå till verifierande provning på den färdiga serieprodukten.

Vi täcker teknikområdena EMC, termo, struktur och materialteknik.

Våra kunder är dels vår interna produktutveckling, dels externa företag med produkter av hög teknisk komplexitet.

Vår EMC-provning är ackrediterad av SWEDAC för vissa standarder.

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vill du veta mer hur det  är att arbeta på Saab? Läs vår People Philosophy

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Apply for job!