R&D DevOps Tekniker

Vacancies 12 February 2020

Closing date

08-Mar-2020

Location

Linköping

Contact

Veronica Fors [C] +46 (10) 2167716
Johan Sundqvist +46 (10) 2161485
Apply for job!

Vad du blir en del av
 

Vi söker tre nya kollegor med placering i Järfälla eller Linköping.


Group ICT är en del av Saab Group med globalt ansvar för utveckling, drift och hantering av företagets gemensamma IT-miljöer. Inom området R&D Management arbetar vi med styrning, affärsutveckling och förvaltning inom IS/IT-området. R&D Management är många gånger det primära IT-gränssnittet in mot våra stora utvecklingsprojekt på Saab samt en stor leverantör av R&D-förmågan inom IT. Software Application Services har specifikt ansvar för IT-system som stöttar team som jobbar med mjukvaruutveckling inom Saabs olika enheter/affärsområden. På sektionen jobbar idag cirka 25 personer och verksamheten är fördelad över ett antal olika team i Sverige. På arbetsplatsen finns en prestigelös kultur där man är professionell & engagerad, respekterar, stöttar och lär av varandra, resultat når vi tillsammans som team.

Din roll

Som DevOps-tekniker kommer du att ha en viktig roll i förvaltning och utveckling av våra IT-verktyg. För att trivas i den här rollen behöver du ha ett intresse för IT- och informationssäkerhet samt erfarenhet från mjukvaruutveckling eller systemadministration. I huvudsak kommer dina arbetsuppgifter att inriktas på drift och förvaltning av exempelvis Java-baserade applikationer. De tekniska gränssnitt som du kommer att arbeta med i denna roll innefattar Linux, CI-CD verktyg såsom Git, Docker och Jenkins men även Azure DevOps Server från Microsoft. Meriterande är om du har erfarenhet av att utveckla skript för exempelvis automatisering så som Puppet, Ansible. Du kommer även att få hantera affärsmässiga krav från våra kunder och verksamhetsprocesser. Baserat på dina kunskaper kommer du att få vara delaktig i IT-projekt för införande av nya tekniska lösningar samt ingå i förvaltningsteam med uppdraget att se till att applikationerna körs med upprätthållen system- och informationssäkerhet.


Din profil

Vi letar efter en noggrann och metodisk problemlösare. Du är van vid att ta ansvar för ditt eget arbete. Vi förväntar oss att du ska ha goda analytiska färdigheter, noggrannhet med detaljer samt en förmåga att strukturera och dokumentera ditt arbete. Vi välkomnar nyexaminerade sökande med intresse för Linux- och/eller Windows systemadministration eller med erfarenhet av DevOps.

Det är en fördel, men inte ett krav, om du har erfarenhet inom systemadministration, helst inom område applikationsunderhåll. Du kommer ha en hög grad av självständighet, men rollen kräver också goda förmågor att samarbeta med kollegor både inom ICT-organisationen, men även andra delar av Saab. Vi anser att kommunikation är alltid en viktig del i att lyckas med våra åtaganden och därför sätter vi stort värde på din sociala kompetens och ”teamwork”.

Goda färdigheter i svenska och engelska krävs, både i tal och i skrift.


Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut. Välkommen in med din ansökan!

Apply for job!