Researcher in internet of DevOps research project

Vacancies 06 February 2019

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Closing date

04-Mar-2019

Location

Järfälla (Linköping/Luleå/Göteborg)

Contact

Peter Csaba, rekryterande chef +46102154506
Josefin Andersson, HR-specialist rekrytering +46 102156097
Apply for job!

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Du ingår i ett europeiskt samarbetsprojekt (Celtic Plus) rörande forskning och utveckling av DevOps i en Internet kontext. Det är ett projekt som hålls samman från KTH i Stockholm och där Saab deltar tillsammans med andra svenska och europeiska företag och universitet. Du kommer att vara kontaktytan mellan projektet och kollegorna på Saab, som äger behövlig data.

Din framtida utmaning

Din roll kommer att vara att se till Saabs behov och ta till dig tillämpliga utvecklingar från projektet inom områden som:

- Tillämpning av SW kod, felelimineringsmekanismer för kodtyper som används inom Saab
- Automatisering av test
- Testfallsgenerering i läsbara språk från kravhanteringsmiljöer
- Definition av mätpunkter och system för insamling och tolkning av mätdata (BIG Data) från drift
- Definition av produktivitets-KPIer och insamling av data härför

I dina uppgifter ingår också att avidentifiera insamlad data för användning i projektet. Du kommer också att löpande sammanställa och presentera rapporter om progressen, samt hantera information till Celtic- Plus myndigheten.

Den du är idag

Du har både ett helhetstänkande och tillräcklig detaljkunskap för att vara en auktoritet inom modern mjukvaruutveckling i ett DevOps förlopp.

Du har förmåga att sätta dig in i Saabs utvecklingsmetoder och villkor och att utifrån det förstå hur Saab kan tillämpa de tankesätt, principer, metoder och verktyg som framkommer under projektet.

Vi tror att du är en senior SW Architect/Specialist likväl som en Specialist inom DevOps. Du är van vid forskning inom SW-området och har erfarenhet av industriell SW-utveckling och arkitektur.
Du är MSc i Datalogi eller liknande och det är meriterande om du har doktorerat i området.
Du är självgående, målmedveten och drivande.
Du har fallenhet för att samarbeta med andra och uppfattas som en person man gärna vänder sig till med sina frågor och bekymmer inom datalogi.

Du kommunicerar på flytande på svenska och engelska både i tal och i skrift.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Apply for job!