Robotoperatör

Vacancies 21 January 2020

Closing date

29-Feb-2020

Location

Karlskrona

Contact

Fredrik Bandling +46 (455) 683250
Apply for job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av
Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet - både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik. Våra kunder finns inom svenska försvarsmakten men även inom utländska försvarsmakter och företag. Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas tillsammans med oss och att arbeta med den senaste tekniken inom det marina området. Din vilja till utveckling och dina personliga egenskaper väger tungt när vi nu utökar vår avdelning.

Din framtida utmaning
Vi behöver förstärka vår arbetsgrupp med en robotoperatör. Här kommer du vara en del i ett team som arbetar med förbearbetning av material som sedan ska användas i produktion. Som robotoperatör kommer du utmanas varje dag och du kommer utveckla dina egna kunskaper eftersom du kommer arbeta med olika sorters material, tjocklekar och ritningar. Här får du växa som person och utveckla din kompetens.

Den du är idag
Som robotsvetsare vid Saab Kockums kommer dina främsta arbetsuppgifter vara riktade mot robotsvetsning där du kommer jobba med Yaskawarobotar för arbetsuppgifter inom nyproduktion av detaljer till ubåtar. För att bli framgångsrik robotsvetsare förutsätter vi att du som söker har en gedigen kompetens i såväl robotteknik som svetsprocesser.

Vi använder oss av en bred mängd svetsmetoder med allt ifrån MIG/MAG till TIG och robotsvetsning. Dessutom jobbar vi i en mängd olika material från lättmetall till specialstål för ubåtstillverkning. Det gör att jobbet är mycket varierande och ger goda möjligheter att utveckla ditt hantverk och yrkeskunnande.

På Saab Kockums är det viktigt att du som medarbetare är noggrann och att du drivs av en vilja att utvecklas.

För att du ska lyckas hos oss ser vi gärna att du har:

En gymnasieutbildning, gärna med teknisk inriktning.
Erfarenhet av att operera Yaskawarobot,
Erfarenhet av programmering samt hantera system och arbetsorder.
Goda kunskaper inom materialkännedom, mätteknik och ritningsläsning
Det är meriterande om du innehar svetslicens.
Arbetets karaktär gör att du bör behärska engelska.
Du bör ha en förmåga att samarbeta och uppfatta hur ditt arbete kommer att påverka dina arbetskamraters arbete.

För att få möjlighet till anställning krävs godkänd hälsokontroll samt godkänd säkerhetskontroll.

Om Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Apply for job!