Saab söker operatör till mekaniska verkstaden!

Vacancies 13 June 2019

Closing date

31-Aug-2019

Location

Linköping

Contact

Emma Eriksson [C] -
Thomas Lindén +46 (13) 185146
Apply for job!

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. 

Mekanik och prototypverkstaden är en del av Aeronautics produktion. Avdelningen ansvarar för serie- och prototyptillverkning av mekaniska detaljer i huvudsak till Gripen. Andra vanligt förekommande uppdrag är också tillverkning och montering av hårdvara till riggar och simulatorer. Du blir en del av den mekaniska verkstaden som idag består av 17 medarbetare och ett stödteam med produktionstekniker, produktionsstyrare och kvalitetsingenjörer. Det vi står inför är att producera och leverera vår nya version av Gripen och vi hoppas att du vill vara en del av vårt framtida team.

Din framtida utmaning

Din roll kommer att vara mekanisk operatör vilket innebär att du tillsammans med andra i ditt team arbetar med serietillverkning, fåstyckstillverkning och tillverkning av prototyper. Arbetet består huvudsakligen av montering, tätning, maskinbearbetning, manuell fräsning, svarvning, borrning och gradning av olika detaljer. Arbetsuppgifterna är varierade och teamet ansvarar för tillverkning, leveranser och kvalitet av detaljerna. I rollen som mekanisk operatör tillverkar du mekaniska sammansättningar efter ritning, som kan vara pappersform eller i 3-D format. Tjänstens arbetstid är dagtid.


Vi söker dig som vill anta nya utmaningar och tänker långsiktigt med en anställning hos oss!

Den du är idag

I rollen som mekanisk operatör innebär det dagligt samarbete och kommunikation med andra så du bör vara serviceinriktad och uppskatta att lösa problem. Som person ser vi att du är en flexibel och ansvarsfull person som är pålitlig och håller vad du lovar. Viktiga personliga egenskaper som vi lägger stor vikt vid är noggrannhet, kreativitet, hög arbetsmoral och en bra inställning. Som person ser vi även att du är fingerfärdig och har bra tålamod då arbetsuppgifterna kan vara utmanande och kluriga att lösa.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna ser vi att du;

  • Är praktiskt lagd och hanterar ritningsläsning
  • Har ett sinne för kvalitet och ett öga för detaljer
  • Är en lagspelare som trivs med att jobba i team och är lätt att samarbeta med
  • Har fysiken och hälsan som krävs för ett jobb där du arbetar ståendes och i olika ställningar
     

Det är meriterande om du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter, alternativt en industriteknisk utbildning eller motsvarande. Arbetet kräver att du har anlag för att arbeta praktiskt med händerna samt att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Apply for job!