Senior utvecklare till taktisk simulering

Vacancies 09 January 2020

Closing date

30-Jan-2020

Location

Linköping

Contact

Karin Lifvergren [C] +46 (10) 2168038
Tobias Olsson +46 (13) 184405
Apply for job!

Din roll

Vill du vara med och utveckla flygsimulatorer? Då kan du vara vår nya kollega!

Saab utvecklar stridsflygplan och är en av endast ett fåtal flygplansutvecklare i världen. Som en del av detta arbete utvecklar vi flygsimulatorer. Du som har ett intresse inom detta område kommer garanterat att trivas! Du kommer att jobba på sektionen som ansvarar för taktisk omvärldssimulering som bland annat används i Gripens simulatorer och stödsystem.

Vi ansvarar för en generell simuleringsmotor som används för att träna piloter i avancerade manövrar och inför tänkbara taktiska scenarion. Vi simulerar bland annat Gripen och andra stridsflygplan, civila flygplan, markfordon, fartyg, luftvärnssystem, sensorer och vapen. Vi utvecklar även realistiska beteendemodeller för de simulerade objekten.

Dina arbetsuppgifter innefattar hela utvecklingskedjan från krav till verifiering och arbetet har tydligt fokus på användbarhet och kundnytta;

  • Utveckling av simuleringsmodeller och simulatorfunktionalitet.
  • Utveckling av nätverksteknik för sammankoppling av flera simulatorer, både lokalt och distribuerat i världen.
  • Utveckling av GUI-applikationer för skapande av taktiska scenarion, beteenden och analys.

Hos oss gillar vi att jobba fokuserat tillsammans och vi vet att starka team löser saker bäst. Du får möjligheten att arbeta med kompetenta kollegor inom området och få stöd av de som kan lika mycket som du inom varierande områden. Du kommer att arbeta både inom teamet och med de team som interagerar vår produkt.

Din profil

Vi söker dig som utåtriktad, har minst fem års erfarenhet av C++utveckling, samt ett genuint intresse för testbarhet.

Meriterande:

·         Nätverkskommunikation

·         Qt Framework

·         C++14/17

Vad blir du en del av

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Apply for job!