Servicetekniker med lackeringserfarenhet

Vacancies 20 May 2020

Closing date

10-Jun-2020

Location

Linköping

Contact

Magnus Franzén +46 (10) 2169244
Jonas Tell +46 (13) 184731
Apply for job!

Har du erfarenhet av lackering och brinner du för teknik och gillar att skruva på komponenter? Om du vill ingå i ett glatt gäng i Malmslätt som jobbar med verkstadsmekanik, så kan detta vara tjänsten för dig!


Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.


Affärsenheten Maintenance Production är vår samlade kompetens för underhåll, reparation, fåstyckstillverkning samt logistik – enheten möjliggör en effektivare verksamhet och ökad konkurrenskraft för Support and Services. På enheten finns avdelningen Component Maintenance som består av fyra sektioner. Vi arbetar huvudsakligen med underhåll på flygapparater och våra huvudkunder idag är Försvarsmakten, FMV, andra delar inom Saab, civila flygoperatörer samt flygvapen som opererar Gripen.

Sektionen du blir en del av består av ca 80 medarbetare och finns i Malmslätt, Linköping. Du kommer att ingå i vår produktionsgrupp på ca 20 medarbetare som arbetar med underhåll och målning av främst Landställ och hydraulkomponenter till Gripen.


Din framtida utmaning

Du kommer få ett varierande arbete där du jobbar 50% som lackerare och 50% som apparattekniker. Du kommer sköta lackeringen till bl a flygplansfälgar och landställ, som lackeras efter reparation. Vi jobbar med våtlack och manuell sprutare. Det förekommer även blästring och slipning. Som apparattekniker arbetar du på komponentnivå med bland annat att genomföra felsökning, underhåll, reparationer och sluttest på flertalet av gripensystemets ingående komponenter.

Inom underhållsproduktionen för flyg måste vi följa och förhålla oss till olika regelverk och vi har en väl utarbetad metodik som vi arbetar efter. Vi använder tekniska underlag i det dagliga arbetet, varav samtliga är skriva på engelska.

Vi arbetar kontinuerligt med att anpassa verksamheten till Lean production och att arbeta mer metodiskt och processtyrt. Som en del i detta använder vi oss av daglig styrning där du, dina kollegor och er chef visualiserar en nulägesbild gällande leveranser, ansvar, närvaro, avvikelser och beslut.

Du kommer att få bidra med dina tankar och idéer, både i stort och smått!


Den du är idag

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning, erfarenhet av lackering och har du även en flygteknisk utbildning är det meriterande. Vi ser att olika typer av bakgrund kan vara relevanta för den här tjänsten, men du har ett stort intresse för teknik samt mekanikervana där du har ”skruvat” på olika komponenter. Meriterande är erfarenhet av komponentunderhåll. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska.

För att trivas och fungera bra i denna roll är det viktig du är noggrann, självständig och har lätt att samarbeta med andra. Självklart är du positiv som person och tycker att ditt jobb ska vara roligt att gå till! Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.
 

Kontakt information: Om du har frågor angående tjänsten, kontakta Jonas Tell , rekryteringschef: +46 13 184731
 

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Apply for job!