Solution Architect - Development Environments

Vacancies 13 February 2020

Closing date

13-Mar-2020

Location

Järfälla

Contact

Veronica Fors [C] +46 (10) 2167716
Johan Sundqvist +46 (10) 2161485
Apply for job!

Vad du blir en del av

Vi söker en ny kollega med placering i Järfälla eller Linköping.


Group ICT är en del av Saab Group med globalt ansvar för utveckling, drift och hantering av företagets gemensamma IT-miljöer Inom området R&D Management arbetar vi med styrning, affärsutveckling och förvaltning inom IS/IT-området. R&D Management är många gånger det primära IT-gränssnittet in mot våra stora utvecklingsprojekt på Saab samt en stor leverantör av R&D-förmågan inom IT.

Software Application Services har specifikt ansvar för IT-system som stöttar team som jobbar med mjukvaruutveckling inom Saabs olika enheter/affärsområden.

På sektionen jobbar idag cirka 25 personer och verksamheten är fördelad över ett antal olika team i Sverige. På arbetsplatsen finns en prestigelös kultur där man är professionell och engagerad, respekterar, stöttar och lär av varandra, resultat når vi tillsammans som team.

Din framtida roll

Som Lösningsarkitekt kommer du att ha en viktig roll i gränssnittet mellan IT och Business.

För att trivas i den här rollen behöver du ha breda kunskaper om de verktyg och arbetssätt som krävs för att bedriva effektiv mjukvaruutveckling, men även vad som krävs för att implementera dessa i en IT-miljö.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av behovsinsamling av verksamhetskrav. Designa lösningar som möter både de affärsmässiga kraven samt de som gäller för utvecklingsmiljöer där Saabs produkter utvecklas. I arbetet ingår även att jobba nära och stötta de olika team som implementerar lösningar som du designar. Du kommer att få samla in kraven, designa lösningen och vara delaktig i implementationen.

Din profil

Vi letar efter en person som är lyhörd och kan förstå och dokumentera verksamhetens behov och som sedan kan designa en lösning utifrån dessa som även följer de standardiserad krav som finns för Saabs IT-miljöer.

Vi ser det som en fördel om du har jobbat som IT-konsult och i en position med kundkontakt och ansvar för behovsinsamling. Det är en fördel om du har erfarenhet av införande och konfigurering CI/CD verktygskedjor samt att du har en bra förståelse för configuration management.
Du är väl införstådd med vad som krävs för att utveckla mjukvara enligt agila principer.

Du är van vid att ta ansvar för ditt eget arbete. Vi förväntar oss att du ska ha goda analytiska färdigheter, noggrannhet med detaljer samt en förmåga att strukturera och dokumentera ditt arbete.  


Vi anser att kommunikation är alltid en viktig del i att lyckas med våra åtaganden och extra viktigt i den här rollen, därför sätter vi stort värde på din sociala kompetens och professionalism. Goda färdigheter i svenska och engelska krävs, både i tal och i skrift.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

Välkommen in med din ansökan!

Kontaktpersoner

Manager: Johan Sundqvist +46 10 21 61485

HR-specialist: Veronica Fors +46 73 418 77 16

Apply for job!