Spelutvecklare till Gripensimulatorer

Vacancies 09 April 2019

Closing date

30-Apr-2019

Location

Linköping

Contact

Linus Hall [C] +46 (10) 2167734
Tobias Olsson +46 (13) 184405
Apply for job!

Vill du bli en del av teamet som utvecklar Gripensimulatorer? Vi söker nu förstärkning i form av en senior mjukvaruutvecklare inom 3D-programmering!

Din framtida utmaning

I utveckling av Gripen ligger en stor tyngd på simulatorer, dels för att stödja utvecklingsarbetet för flygplanet men också för att träna och utbilda piloter. Du kommer att jobba på en sektion som ansvarar för den visuella omvärldssimuleringen som både finns i utvecklingssimulatorer och träningssimulatorer samt även i vissa planerings- och stödsystem.

Du kommer jobba som mjukvaruutvecklare inom 3D-programmering (OpenGL) där du kommer att ingå i ett litet team av duktiga utvecklare. 3D-visualisering är en central komponent i alla Gripensimulatorer. Arbetet ger därför en bra inblick i många olika delar av simulatorutvecklingen.

Hos oss finns stora möjligheter att utvecklas och växa som individ och vi värnar balansen mellan arbete och fritid. Att arbeta hos oss ger en bra grund för fortsatt personlig utveckling då arbetet är varierande och spänner över ett antal kompetensområden.

Den du är idag

Vi söker dig som är öppen, social och trivs att arbeta i grupp. Du ska snabbt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter och vara öppen för att jobba med varierande uppgifter. Du är även målinriktad och brinner för att ta dig an nya utmaningar och för att utvecklas.

Du har en högskoleutbildning inom datateknik, medieteknik eller motsvarande utbildning. Du har även jobbat flera år med avancerad 3D utveckling i OpenGL/DirectX . Du har stort intresse för 3D-grafik och renderingstekniker inriktade mot realism.

Du har ett gediget intresse för spel och spelutveckling. Tidigare erfarenhet av utveckling av spelmotorer i C++ är meriterande.

Vad du blir en del av

Området Simulatorer, Träning och Support är en del av Aeronautics utvecklingsorganisation och ansvarar för att stötta utvecklingsorganisationen med simulatorer, riggar och stödsystem för samtliga produktutvecklingsfaser (koncept, marknadsföring, utveckling och verifiering/validering). Dessutom ansvarar området för att leverera våra egna produkter kring pilotträning (träningssimulatorer). Inom området finns alla ingenjörskunskaper som krävs för att konstruera, utveckla, producera och leverera samt även genomföra utbildning inom levererade produkter och system.

Området har en internationell inriktning och bedriver drift och förvaltning av stora anläggningar både inom och utom Sverige, dessutom driver området ett antal internationella samarbeten kring utveckling och produktion. Inom området finns mångårig erfarenhet med ett djupt och brett kunnande inom simulatorteknik och är unika i sin roll som komplett leverantör genom hela produktutvecklingscykeln.

Området är en del av affärsområdet Aeronautics. Läs mer om Aeronautics här:

https://saabgroup.com/about-company/organization/business-areas/

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Apply for job!