Strategisk och affärsdriven inköpare

Vacancies 05 November 2019

Closing date

17-Nov-2019

Location

Employees in Sweden with flexible working location

Contact

Emelie Staaf +46 (10) 2166520
Mats Jonson +46 (13) 184626
Apply for job!

Vad du blir en del av
 

Group procurement är en av Saabs koncernfunktioner. Group procurement ansvarar för funktionen inköp på Saab och svarar dessutom för allt icke produktingående inköp, till exempel professionella tjänster, fastighetsprojekt, säkerhet, IS/IT och resor.

Din roll

I din roll som strategisk inköpare kommer du initialt ha ett ansvar för vissa utvalda kategorier inom Konsultområdet. Som kategoriansvarig leder du i tvärfunktionella team arbetet inom kategorin och samarbetar med sakägarna för att optimera koncernens inköp. Rollen är bred och omväxlande och du ansvarar för att utveckla kort- och långsiktiga inköpsstrategier, leda upphandlingar och leverantörsförhandlingar.

Du rapporterar till avdelningschefen för Professional Services som är en av tre avdelningar inom Group Procurement. Avdelningen Professional Services ansvarar förutom för konsultområdet även för externa tjänster till koncernfunktioner som HR, Kommunikation m fl.

Din profil


För att lyckas i denna roll har du en akademisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet. Du är van att jobba i en stor organisation och vi förutsätter att du har flera års erfarenhet av strategiskt inköpsarbete och då gärna inom indirekt inköp. Meriterande förutom att du har jobbat med kategoristyrning och genomfört ett antal större upphandlingar är erfarenhet och kännedom om konsultbranchen från såväl inköp som försäljning.
 

Du har förmågan att arbeta självständigt likväl som i team mot uppsatta mål och tidplaner. Du är drivande och kommunikativ med tydligt affärsfokus och har god analytisk förmåga. Ditt arbete präglas av gott affärsmannaskap och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper!

I den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka inte att skicka in redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Apply for job!