Supplier Quality Engineer

Vacancies 16 April 2019

Closing date

05-May-2019

Location

Linköping

Contact

Linus Hall [C] +46 (10) 2167734
Elisabeth Loyd Thomassen +46 (13) 181239
Apply for job!

Din framtida roll

I arbetet som kvalitetsingenjör för inköp kommer du att vara en del i affärsenheten Gripen Supports kvalitetsstab. Du kommer att arbeta med leverantörskvalitet, leverantörsutveckling, leverantörsrevisioner samt hantering av reklamationer. En stor del av arbetet är att genomföra leverantörsrevisioner  både i Sverige och hos våra leverantörer i andra länder.

Arbetet består av såväl strategiska som operativa delar, där du förväntas bidra med stort affärsintresse och engagemang utöver ditt eget ansvarsområde.

Den du är idag

I arbetet med leverantörskvalitet utövar du ett nära och coachande ledarskap i ditt funktionsansvar. Ansvaret innebär både att säkerställa och följa upp kravbilder mot leverantörer och internt men även att bidra till att skapa förutsättningar för verksamheten och medarbetare att utvecklas. Som person är du van vid att planera ditt eget arbete och dina resor och arbetar hårt för att nå uppsatta mål. I samarbetet med andra - både internt och externt - är du lyhörd och smidig.

Du har:

  • Djup kunskap inom kvalitetsområdet och bör idag vara kvalitetsingenjör eller mot-svarande med erfarenhet av leverantörs- och interna revisioner både som revisor och revisonsledare
  • Lätt för att förstå ställda krav och agerar på rätt nivå utifrån dem
  • Lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, på både svenska som engelska
  • Intresse för teknik/teknisk bakgrund är meriterande
  • Kunskaper om regler för militär och civil luftfart, ex. EASA Part-145, RML-V6 samt EN9100 är meriterande.

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Affärsenheten Gripen Supports verksamhet innefattar bland annat utveckling och vidmakthållning av supportlösningar för flygplan 39 Gripen, testlösningar samt komponentunderhåll för militära och civila flygande plattformar.

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdag. Vi ser fram emot din ansökan!

Apply for job!