Supply Manager Combat Systems

Vacancies 05 July 2019

Closing date

15-Aug-2019

Location

Järfälla

Contact

Josefin Andersson +46 (10) 2156097
Åsa Axelsson +46 (10) 2163648
Apply for job!

Inom avdelningen Strategic Sourcing behöver vi förstärka vår enhet med en person med erfarenhet inom inköp och logistik för att supporta våra Combat System projekt. Låter det spännande? läs då vidare!

Din Roll

I rollen som Supply Manager Combat System ansvar du för hela leveransflödet av inköpta system och materiel för Combat System-projekt. Du jobbar integrerat i projekten nära projektledning, strategiska inköpare och systemansvariga tekniker. Rollen ställer krav på en bred kompetens inom såväl inköp, logistik samt projektledning.

Som Supply Manager Combat System förväntas du främst arbeta med:

-          Säkerställa logistiklösningar för leveranser till installationssite, inklusive tullhantering och annan administration.

-          Hantera orderläggning för komplexa system där en strategisk inköpare slutit avtal.

-          Hantera RFQ och beställningar för vissa mindre komplexa inköp.

-          Säkerställa korrekt hantering av exportlicenser.

-          Följa och rapportera leveransstatus för samtliga order inklusive fakturahantering.

-          Arbeta nära projektledningen genom hela projektets livslängd som ansvarig för inleveranser.

Din bakgrund

För rollen behöver du en relevant utbildning och erfarenhet av inköpsarbete. Du bör även ha en god insikt i logistikfrågor och exportkontroll kring leveranser. Du är driven och självgående, trivs med att jobba i en komplex projektmiljö där du får hantera flera frågeställningar parallellt. Erfarenhet av projektledning är meriterande. Du är en lösningsorienterad person och en bra lagspelare.

Rollen kräver mycket kommunikation både inom och utanför Saab. Därför måste du kunna uttrycka dig obehindrat i både tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du har god datorvana och har erfarenhet av att hantera inköpsprocessen i ett affärssystem (Gärna IFS som vi använder). 


Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Rollen är placerad i gruppen Strategic Sourcing som tillhör COO Office. Avdelningen ansvarar för att driva utvecklingen av strategiskt inköp samt ansvarar för de stora affärerna. Leveranser till Combat System projekt inom Business Unit C2S är en del av dessa stora affärer och Strategic Sourcing har ett ansvar för att säkra inköp och leveranser för dessa projekt.

Apply for job!