System- och apparatingenjörer

Vacancies 27 June 2019

Closing date

31-Aug-2019

Location

Linköping

Contact

Linus Hall [C] +46 (10) 2167734
Linda Björk +46 (13) 231398
Apply for job!

Vill du vara en del i utvecklingen av Gripens grundflygplanssystem? Vi söker system- och apparatingenjörer inom luftsystem, landställ- och hydrauliksystem, räddning- och oxygensystem samt hjälpkraftsystem!

 

Din framtida utmaning

I din roll kommer du medverka i att utveckla systemen för Gripen och våra andra flygande farkoster. Arbetet bedrivs i mindre team med engagerade, stödjande och kompetenta medarbetare som snabbt tar dig med i gemenskapen och in i arbetet. I vår moderna utvecklingsmiljö är du med på olika sätt i hela kedjan av utvecklingen, från tidiga definitionsfaser, via kravställning, design, modellering, systemsäkerhetsarbete, upphandling av hårdvara och mjukvaruimplementation, till verifiering i simulatorer, riggar och flygprov.

Ditt arbetsinnehåll och riktningen för din utveckling kommer till stor del att styras av dina tidigare erfarenheter och ditt intresse.

Den du är idag

Vi söker dig som är utåtriktad med en god förmåga och vilja att samarbeta och skapa relationer och nätverk. Du trivs i andras sällskap och vågar fråga när du behöver information. Likaså ser vi att du kan arbeta mer självständigt för att kunna lösa dina arbetsuppgifter när så krävs.

För att lyckas i din roll behöver du vara analytiskt lagd med god känsla för mekanik och en vilja att se helheten i stora mekaniska system. Vi är även intresserade av dig som har en profil mot mjukvaruutveckling och modellering i exempelvis MATLAB och Simulink. Om du tidigare arbetat med utveckling och integration av komplexa system är det meriterande.

Dokumentation och kontakter i det dagliga arbetet kan ske på både engelska och svenska, så du behöver behärska båda språken i tal och skrift.

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Området grundflygplanssystem ansvarar för utveckling av grundflygplanssystemen i alla produkter inom Aeronautics. I grundflygplanssystem ingår luftsystem och avisning, landställ- och hydrauliksystem, bränslesystem, räddnings- och oxygensystem, förarutrustning, hjälpkraftsystem, elmiljö- och elkraftsystem samt miljötålighetsteknik.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!

Apply for job!