System- och programvaruutvecklare

Vacancies 19 July 2019

Closing date

15-Sep-2019

Location

Linköping

Contact

Exina Karmanik [C] +46 (10) 2168267
Anna Gustavsson +46 (13) 184304
Apply for job!

Gillar du problemlösning och vill arbeta i spännande projekt med stora utvecklingsmöjligheter? Vår tekniska bredd ger möjligheter att jobba med olika produktområden såväl som med varierande arbetsuppgifter beroende på intresse.

Din framtida utmaning

Våra system- och programvaruutvecklare har en central roll under utvecklingen av våra system. Just nu befinner vi oss i ett expansivt skede vilket medför att vi står inför stora utmaningar med mycket spännande arbetsuppgifter. Vi hoppas därför att du vill bli en del av vårt växande team där kompetens och innovation i en kreativ och flexibel arbetsmiljö är nyckeln till vår framgång.

Vi söker för tillfället ett flertal personer med varierande erfarenhet till ett antal olika roller inom system- och programvaruutveckling. Vi söker därför dig som har intresse eller vill lära dig mer inom ett eller flera av följande områden:

 • Systemutveckling (t.ex. SW-arkitektur och design)
 • UX-design
 • Applikationsutveckling
 • HW-nära programvaruutveckling
 • Test av programvara
 • Uveckling av programvara till testutrustning
 • Programvarukvalitét, metodik- och processutveckling
 • Säkerhetskritisk programvara (ex. RTCA DO-178B/C)

Du kommer ingå i utvecklingsteam inom något av våra nya eller pågående projekt där olika agila metoder tillämpas. Flera av våra projekt innebär att man som team åtar sig ett helhetsåtagande där man får arbeta med allt från planering, krav och design, utveckling och implementering till test och verifiering. Det innebär att du kommer arbeta mycket brett inom området genom att bryta ner problemet, programmera, testa, dokumentera samt redovisa resultatet. Om du har driv och intresse finns det därmed stora möjligheter till varierande arbetsuppgifter.

Vill du veta mer om Saab-livet och fördelarna med att börja hos oss? Läs gärna vår People Philosophy.

Den du är idag

Om du är på väg ut i arbetslivet, i början av din karriär eller är erfaren och söker nya utmaningar - oavsett vilken fas du befinner dig i så kommer vi att anpassa dina arbetsuppgifter och ansvar efter din erfarenhet och intresse.

Vi är intresserade av dig som har följande kunskaper:

 • Civil- eller högskoleingenjörsutbildning
 • Kunskaper inom C/C++ programmering
 • Vana av Linux miljö (meriterande men ej nödvändigt)
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska.

Vi söker dig som är nyfiken och vill lära dig mer, gillar problemlösning, varierande arbetsuppgifter och vill arbeta i team tillsammans med andra.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Placeringsort är Linköping.

Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänsterna kan ske innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vad du blir en del av

Dynamics är ett affärsområde inom Saab som erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Vår breda produktportfölj innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med utmanande och varierande uppdrag i våra produktutvecklingsprojekt med fokus på att utveckla och leverera avancerade programvarusystem för främst missiler, torpeder och undervattenssystem. Du kommer arbeta tillsammans med andra erfarna ingenjörer i en miljö som främjar din karriär såväl som personliga utveckling.

Vi är stolta över att ha en arbetsmiljö där vi tar hänsyn till att vi alla är olika men att vi ändå delar samma mål – att skydda människor.

Du kan läsa mer om oss här.

Apply for job!