System Engineer

Vacancies 10 January 2020

Closing date

31-Jan-2020

Location

Huskvarna

Contact

Annika Holm Lindström [C] -
Erik Moreau +46 (10) 2168059
Apply for job!

Vad du blir en del av

Avionics Systems, en del av Saab som erbjuder sina kunder styr- och reglerelektronik för flygsäkerhetskritiska och taktiska system samt, elektromekaniska aktuatorer och displaysystem.

Sektionen du kommer arbeta i är en del av linjeorganisationen och heter System Engineering and Verification. Sektionen förser våra projekt med systemingenjörer inom olika kompetensområden, som exempelvis systemsäkerhet, verifiering, optik, elektromekaniska aktuatorer med mera. Vi behöver nu utöka gruppen med ytterligare systemingenjörer som är inriktade på verifiering och validering.

Din framtida utmaning

Som Systemingenjör Verifiering & Validering på sektionen blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:

·         Definiera verifierings- och valideringsstrategi för våra projekt, på en systemnivå.

·         Planera och leda verifieringsaktiviteter på systemnivå.

·         Koordinera  verifieringsaktiviteter mellan olika discipliner, HW/SW/System

·         Följa upp kravtäckning och testresultat för våra projekt.

Flygplan utsätts för stora påfrestningar och kraven på säkerhet är höga. Vi har en kravbaserad utvecklingsprocess vilket innebär att de övergripande kundkraven skall brytas ner till system, delsystem, mjukvara och hårdvara. Samtliga kraven skall valideras och verifieras. Det kommer bli din uppgift att hålla samman validering och verifiering på systemnivå i våra projekt.

Du kommer bli väl insatt i standarder för säkerhetskritisk utveckling och i Saabs processer, metoder och verktyg.

I rollen kommer du ha kontakt med många olika yrkesroller såsom projektledare, konstruktörer, chefsingenjörer, testutvecklare och testingenjörer. Du kommer även komma i kontakt med våra kunder. Arbetet ger en bred förståelse för Avionics verksamhet, från utveckling till produktion, och det finns goda utvecklingsmöjligheter både inom och utanför sektionen.

Den du är idag

För den här rollen behöver du ha en ingenjörsutbildning inom elektronik, sw, mekanik eller fysik. Du bör ha ett par års erfarenhet av att arbeta med test, verifiering och validering, helst på systemnivå. Det är meriterande om du tidigare arbetat med säkerhetskritiska system och är bekant med kravhanteringsverktyg.

Som person relaterar du till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att skapa och underhålla relationer. Du har ett strukturerat arbetssätt och tar gärna initiativ till förbättringar och utveckling. Du behåller ditt lugn och är stabil även i pressade situationer. Du kan arbeta självständigt när det behövs, men även känna dig bekväm i att leda ett team.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet

Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag 20200107

Apply for job!