System utvecklare - Mission Support System, Saab

Vacancies 11 February 2020

Closing date

31-Mar-2020

Location

Linköping

Contact

Emir Acar +46 (10) 2169353
Helen Frick +46 (13) 181275
Apply for job!

Din roll

I ditt jobb som utvecklare kommer du arbeta med hela utvecklingskedjan. Från koncept, design och programmering, till leverans av färdig produkt. Du kommer att ha gränssnitt mot interna och externa kunder och arbeta tillsammans med dem för att täcka deras behov. Utifrån dina kompetenser och önskemål samt projektets behov formas din roll i projektet.

För att kunna fortsätta vara ett teknikföretag i framkant lägger vi stor vikt på personlig utveckling och vidareutbildning. För den som vill finns tydliga karriärvägar och goda möjligheter att utvecklas både teknisk och ledarskapsmässigt, som till exempel mot senior utvecklare, teknisk ledning, projektledning och chef.

Du är en engagerad och social utvecklare som trivs med att jobba i team. Du är initiativrik, gillar att ha varierande arbetsuppgifter och att lära dig nya saker samt komma till avslut.

Din profil

Tidigare arbetslivserfarenhet av systemutvecklingsprojekt är en fördel men inget krav. Vi värderar även erfarenhet av exempelvis open source utveckling och egna fritidsprojekt inom mjukvaruutveckling. På Saab finns goda möjligheter till utmaningar och personlig utveckling både för den erfarne utvecklaren och den nyutexaminerade.

Lämplig utbildning är en högskoleutbildning inriktad mot systemutveckling/IT. Tidigare erfarenhet av C#/C++, Visual Studio/Eclipse och agila utvecklingmetodiker som Scrum är meriterande.

Du blir en del av

Området Markstödsystem inom Aeronautics utvecklar stödsystem till bland annat Gripen. Mission Support System (MSS) är ett av dessa och är Gripens taktiska planerings- och utvärderingssystem. MSS består bland annat av en rad applikationer som körs på en kraftfull PC. I systemet kan piloten exempelvis hantera ordrar, skapa rutter, planera kommunikation, sensorer och få stöd att göra bränsleberäkningar. När planeringen är klar laddas uppdraget till flygplanet. När planet landar igen utvärderas det inspelade uppdraget, och man kan analysera data från planets sensorer och skapa rapporter. Att MSS fungerar bra är en förutsättning för ett lyckat flyguppdrag. Systemet är idag operativt hos kunder i flera olika länder.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Observera att dettta är en löpande rekryteringsprocess så tjänsten kan bli tillsatt innan slutdatum för annonsen går ut.

Apply for job!