Systemadministratör

Vacancies 10 January 2020

Closing date

31-Jan-2020

Location

Linköping

Contact

Magnus Franzén +46 (10) 2169244
Evelina Skjutare +46 (13) 181282
Apply for job!

Vad blir du en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Du kommer att verka inom avdelningen Governance & Management Support och kommer att bli en del av området Model Based Engineering. Området Model Based Engineering är en stödfunktion till Aeronautics verksamhet och tillhandahåller system och metoder inom Model Based Definition (MBD) flödet, en metodik där alla krav på artikeln finns i 3D-modellen och återvinns inom samtliga discipliner. Vår kärnkompetens ligger inom systemförvaltning med tyngd på metodikutveckling, användarstöd, systemadministration och systemutveckling. Inom vårt område driver vi fem olika förvaltningar. Idag arbetar cirka 100 personer (varav 50 konsulter) med varierande bakgrund, ålder och kön inom vårt område. Vi är i en fas där vi arbetar med att öka vår andel fastanställda. Vi söker nu Systemadministratör med erfarenhet av Windows och eller UNIX som ska bli en del av vår systemförvaltning. Detta är en möjlighet för dig att tillsammans med oss ta nästa steg i din karriär.

Din roll

Dina arbetsuppgifter som Systemadministratör innebär arbete med daglig drift men även utveckling av våra system (PLM-mjukvaror som till exempel VPM, Catia, DELMIA och 3DVIA). Du kommer systematiskt arbeta med att ta fram lösningsförslag, koncept och idéer för fortsatt utveckling inom våra system. Du kommer alltså arbeta med att omvandla verksamhetskrav till systemlösningar. I din vardag kommer du arbeta med uppgifter så som övervakning, felsökning, felrättning, testning samt framtagande och uppdatering av systemdokumentation.

Våra systemadministratörer har en viktig roll i förvaltningen och utvecklingen av de system som ligger inom våra förvaltningsområden.

Din profil

För att trivas i rollen som Systemadministratör tror vi att du har några av följande kompetenser:

  • Eftergymnasial utbildning inom datateknik, IT eller systemvetenskap
  • Erfarenhet av systemförvaltning eller systemadministration
  • Erfarenhet av integrationer
  • Erfarenhet av serveruppsättningar
  • Erfarenhet av Windows administrativa funktioner
  • Erfarenhet av UNIX och AIX miljöer
  • Erfarenhet av att utveckla skript/program för exempelvis automatisering via Visual Basic Script, Javascript, Java, Shell, KornShell och Visual Basic Script C++ och/eller C#

Som person är du ivrig på att utvecklas och lära dig nya saker. Vi ser att du är engagerad och arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du tar ansvar för dina uppgifter, har en förmåga att se helheter samt analyserar och bryter ner komplexa frågor. Vi ser även att du har ett flexibelt och lösningsorienterat förhållningssätt i kommunikation och samarbete med andra.

Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du har en god analytisk förmåga, som gör att du tänker nytt och hittar lösningar på utmaningar och problem, när dessa uppstår.

För att trivas i den här rollen behöver du ha ett intresse för IT samt erfarenhet från systemadministration och mjukvaruutveckling. Inom våra förvaltningsområden finns det stora möjligheter till kompetensutveckling både på djupet och på bredden.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Kontakt information: Om du har frågor angående tjänsten, kontakta Evelina Skjutare, rekryterande chef: +46 13 181282

Intervjuer och urval kommer att ske löpnade.

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Apply for job!