Systemarkitekter med inriktning mot komplexa system

Vacancies 07 November 2019

Closing date

28-Nov-2019

Location

Linköping

Contact

Magnus Franzén -
Johan Sköld +46 (13) 184462
Apply for job!

Vad du blir del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Till vårt område Systemintegration söker vi nu dig som vill arbeta med arkitekturfrågor i stora komplexa och flygande system, t. ex. Gripen och FCAS. Inom området arbetar vi med farkostsystemets övergripande förmågor och egenskaper i syfte att få dessa tillräckligt balanserade för att möta kundens krav. Här finns kompetens inom konceptutveckling, operationsanalys, cyber security, availability performance och systemsäkerhet. Vår verksamhet inom Systemarkitektur behöver nu förstärkas och kanske är det du som vill bidra till att våra produkter möter de behov som ställs inom detta teknikområde.

Din framtida utmaning

Vi söker dig som vill vara med och utforma systemarkitekturen för Gripen och andra framtida flygsystem. Gripen E, som med sin distribuerade och partitionerade arkitektur, erbjuder fantastiska möjligheter att modularisera funktioners realisering. En stor utmaning är att finna lämplig struktur och ta fram de arkitekturprinciper som ska styra designen för att bland annat uppnå hög tillgänglighet, säkerhet, skalbarhet och flexibilitet. Arbetet bedrivs inom flera discipliner och tillsammans med funktionsansvariga utförs analys av funktioner och lämplig systemdesign och realisering. Du kommer jobba i Arkitekturgruppen som ingår i Overall Design av Gripens systemutvecklingsorganisation.

Den du är idag

Du är civilingenjör eller motsvarande och har flerårig erfarenhet av systemarbete inom inbyggda system. Meriterande är erfarenhet från taktiska funktioner eller andra system inom Gripen.  Systemarbetet dokumenteras i SysML med verktyget Rhapsody varför också erfarenhet om detta är meriterande.

 

Som person har du en god förmåga att samarbeta med andra, starta och styra aktiviteter, fatta egna beslut och ta egna initiativ i ditt arbete. Du kan också visa en hög integritet i ditt arbete och är duktig på att kommunicera med din omgivning. Du tycker om att arbeta systematiskt och att dokumentera din analys i tekniska rapporter och designdokument.

 

För denna tjänst behöver du behärska det svenska och engelska språket i både tal och skrift.

 

Tjänsten innefattar arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Placeringsort är Linköping.

 

Välkommen med din ansökan!

Apply for job!