Systemingenjör - Sonar

Vacancies 01 July 2020

Closing date

30-Aug-2020

Location

Linköping

Contact

Lisen Götze [C] +46 (10) 2167765
Jennie Asp +46 (13) 186562
Apply for job!

Vill du vara med i vårt team och utveckla framtidens avancerade sensorsystem för undervattensfarkoster?

Din framtida utmaning

Som systemingenjör hos oss kommer du att ingå i team med fokus på att utveckla och leverera avancerade sensorsystem för torpeder och andra undervattenssystem. Vi arbetar med systemdesign, sensorutveckling, algoritmutveckling och signalbehandling för hydroakustiska system. Hela utvecklingskedjan ingår med alla steg från koncept till färdig produkt.

 

Rollen innebär att du bygger upp din kompetens inom undervattensakustik och sensorteknik. Som nyanställd kommer du att arbeta i nära samarbete med erfarna kollegor, vilket ger dig goda förutsättningar att snabbt komma in i arbetsuppgifterna och utvecklas. Frågor och utmaningar som uppstår under projektens gång löser vi gemensamt i teamet vilket gör att du ständigt kan utvecklas i din roll. Dina uppgifter och ansvarsområden anpassas kontinuerligt till din kompetens och intressen.

 

Vår största styrka är vår flexibilitet där vi kan erbjuda både stimulerande arbetsuppgifter och fortsatta utvecklingsmöjligheter. Vi på Dynamics jobbar inom många olika teknikområden vilket innebär goda möjligheter att på sikt ta sig an nya utmaningar. Det kan handla om att fördjupa sig tekniskt, arbeta systemövergripande eller att ta en ledande roll.

Den du är idag

Du är civilingenjör eller har en masterutbildning. Forskarutbildning är meriterande. Du kan vara nyutbildad eller ha några års arbetslivserfarenhet. Du är kunnig inom programmering med Matlab eller Python, har intresse av signalbehandling och modellering samt har goda matematikkunskaper. Det är viktigt att du har kapacitet att lära dig snabbt och en ambition att utvecklas. Du är också duktig på att kommunicera, samarbeta och ta egna initiativ.


Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har körkort. Placeringsort är Linköping. Resor i tjänsten förekommer. Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Kom ihåg att bifoga dina betyg när du ansöker!

 

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Vår breda produktportfölj innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

 

Sonarsektionen består idag av 16 medarbetare som alla arbetar med hydroakustik i någon form. Atmosfären är glad och dynamisk med teamkänsla och teknikutveckling i fokus. Just nu står vi inför stora utmaningar med många spännande arbetsuppgifter framför oss. Vi söker därför efter personer som vill bli en del av vårt växande team.

Våra ledord är Resultat, Precision och Teamwork vilket innebär att vi hjälper varandra att ta vara på de möjligheter och utmaningar som vi har framför oss. Vi tror på att en mångfald av erfarenhet, perspektiv och bakgrund bidrar till en stimulerande och rolig arbetsplats med bättre produkter för våra kunder och användare. I det sammanhanget hoppas vi att du vill vara med och bidra.

Om du har frågor under sommaren ber vi dig att kontakta Malin Ingerhed på malin.ingerhed@saabgrouop.com, eller Lisen Götze på
lisen.gotze@saabgroup.com.

Apply for job!