Systemingenjör - Vapenintegration

Vacancies 15 June 2020

Closing date

07-Aug-2020

Location

Linköping

Contact

Veronica Fors [C] +46 (10) 2167716
Kristina Wahlström +46 (13) 186549
Apply for job!

Vill du arbeta med teknik inom ett av Sveriges största utvecklingsprojekt och på en arbetsplats där vi tillser individens behov och tillsammans skapar grunden för vår framgång. Då är detta ett jobb för dig!

Din framtida utmaning

Sektionen för Systemteknisk vapenintegration, en del av området Vapenintegration, ansvarar för systemteknisk integration av vapen och yttre laster på främst JAS 39 Gripen. Sektionen arbetar framför allt med utveckling och införande av vapenfunktioner i JAS 39 Gripens vapenrelaterade datorer, samt i flygplanets planerings-, utvärderings- och träningssystem.

Vi har behov av att förstärka sektionen med ytterligare medarbetare och söker dig som vill arbeta med utveckling av vapenfunktioner i flygplan och dess markbaserade stödsystem. En av tjänsterna innebär placering i Brasilien under en 2-3 årsperiod.

I din roll som utvecklingsingenjör kommer du att delta i utvecklingsarbetet från systemdesign till mjukvaruutveckling, testning och slutligen verifiering i simulatorer och flygplan.

Du kommer att arbeta på en dynamisk arbetsplats där regelbundna kontakter med kollegor, specialister, piloter, leverantörer och kunder tillhör vardagen. Resor i tjänsten förekommer.

Din profil

Vi ser gärna att du är en nyfiken och prestigelös lagspelare med ett genuint teknikintresse och som uppskattar ordning och reda vilket behövs då allt arbete dokumenteras för spårbarhetens skull.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska och du är som person kommunikativ och tycker om att hantera många kontaktytor.

Tidigare erfarenhet från arbete med systemutveckling är en merit men inget krav. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och hur just du kan bidra till teamets förmåga att leverera.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 

Vad du blir del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Området Vapenintegration består av fyra sektioner som tillsammans ansvarar för mjukvaruintegration, hårdvaruintegration och beväpningsinstallation av vapen och yttre laster på främst flygplan JAS 39 Gripen. Sektionerna består idag av drygt 40 medarbetare i varierande ålder och en god mix av juniora och seniora systemingenjörer.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum 2020-08-07.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här

Vi ser fram emot din ansökan!

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

Apply for job!