Systemingenjör & delprojektledare för integration av yttre last

Vacancies 13 December 2019

Closing date

31-Jan-2020

Location

Linköping

Contact

Linda Molin [C] +46 (10) 2165329
Erik Nordin +46 (13) 183170
Apply for job!

Vill du arbeta med teknik inom ett av Sveriges största utvecklingsprojekt och en arbetsplats där vi tillser individens behov och tillsammans skapar grunden för vår framgång. Då är detta ett jobb för dig!

Din framtida utmaning

Flygteknisk vapenintegration är en del av område Flygteknik & Vapen och ansvarar för utveckling, integration och verifiering av existerande samt framtida vapen och yttre laster på Aeronautics flygande produkter. Huvudfokus de kommande åren är att integrera vapen och laster på den nya versionen av Gripen (E/F).

Vi söker nu en systemingenjör med intresse för projektledning som vill vara med och bidra till att den nya versionen av Gripen blir ett av världens mest kompetenta vapensystem.

Arbetet sker i projektform och som systemingenjör har du en sammanhållande och drivande roll för många teknikområden genom hela integrationsprocessen. Du kommer att ingå i en grupp av engagerade, stödjande och kunniga medarbetare som snabbt ser till att du blir en del av gemenskapen och teknikområdet. Hos oss får du ett helhetsperspektiv då vi är med i hela kedjan av utvecklingen, från tidiga definitionsfaser, via kravställning, design och systemsäkerhetsarbete, till verifiering i flygsimulator, riggar och slutligen stöttning vid flygprov.

Att arbeta som systemingenjör hos oss är en koordinerande roll som innefattar att driva arbetet framåt inte bara inom den egna disciplinen utan också hos våra leverantörer och samarbetspartner. I det vardagliga arbetet innebär detta en stor mängd kontakter med flygplanets övriga delsystem och teknikområden såsom flygteknik, strukturanalys, konstruktion, operationsanalys, inköp osv.

På sikt finns möjligheten att få ett större ansvar och leda och styra ett delprojekt inom något av våra större utvecklingsprojekt.

Din profil

Vi ser att du är en nyfiken och prestigelös lagspelare med ett genuint teknikintresse och uppskattar ordning och reda vilket behövs då allt arbete dokumenteras noga för spårbarhethetens skull. Gärna med erfarenhet av att leda ett team eller ett mindre projekt i arbetslivet eller annat sammanhang.

För att lyckas i rollen bör du ha lätt för att bygga relationer, vara en god kommunikatör samt uppvisa en personlig mognad där du känner till dina egna styrkor och svagheter samt hur du anpassar ditt beteende och ledarskap till olika personer och sammanhang.

Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du är som person kommunikativ och tycker om att hantera många kontaktytor.

Lämplig bakgrund är civilingenjörs- eller högskoleingenjörsutbildning.

Tidigare erfarenhet från arbete med flygande materiel är en merit men inget krav. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och hur just du kan bidra till teamets förmåga att leverera.

Vad du blir del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Område vapenintegration består av tre sektioner varav två ansvarar för hårdvaruintegration och beväpningsinstallation, samt en för mjukvaruintegration av vapen och yttre laster på främst flygplan JAS 39 Gripen. Du kommer att tillhöra en av de två sektionerna med ansvar för den flygtekniska integrationen (hårdvaran). Sektionerna har idag drygt 30 medarbetare i varierande ålder och en god mix av juniora och seniora systemingenjörer samt projektledare.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vi ser fram emot din ansökan!

Apply for job!