Systemingenjör Geodata

Vacancies 14 May 2020

Closing date

10-Jun-2020

Location

Linköping

Contact

Veronica Fors [C] +46 (10) 2167716
Johan Sundberg +46 (13) 183127
Apply for job!

Din framtida utmaning

Vi är ett litet, engagerat team inom sektionen Geodata som fungerar som en central resurs och expertis inom GIS, geodata och aeronautisk information. Geodata är en viktig del av de flesta av Saabs produkter och tjänster inom flyg, försvar och säkerhet. Vi arbetar med att försörja dem med allt från grunddata och anpassade kartpaket till 3D-omvärldar och kartserverlösningar.

Vi behöver nu förstärka upp vårt system-team inom delprojektet DMGS (Digital Map Generating System) för Gripen E. DMGS är ett egenutvecklat verktyg för att behandla, kvalitetssäkra och producera Geodata till Gripen samt dess stöd- och träningssystem. I rollen som systemingenjör ingår t.ex. ansvar för att arbeta fram smarta lösningar för överenskommen kravbild tillsammans med angränsande system. Testning och möjligheten att kommunicera utvecklad systemfunktion till intressenter kan också vara en del av arbetet.

Den du är idag

I rollen som systemingenjör finns med andra ord en stor möjlighet till att anpassa dagarna med varierade arbetsuppgifter.

Vid intresse, finns även en stor möjlighet till utlandsresor i tjänsten i framtiden.

För att ha goda förutsättningar för rollen som systemingenjör söker vi dig som är en engagerad, strukturerad och kommunikativ person med god förmåga att samarbeta med andra människor. Du kan med fördel hantera många uppgifter samtidigt och är flexibel vid omprioriteringar. Du trivs med ett varierat arbete med många kontaktytor och har en förmåga att kunna verka effektivt i en miljö med många intressenter genom att ha ett gott ordningssinne.

Följande är meriterande:

  • Erfaren systemingenjör med drivande och självgående egenskaper
  • Flerårig erfarenhet av mjukvaruutveckling, kravarbete och systemdesign
  •   Kännedom om GIS och Gripens stöd- och träningssystem är en fördel men inget krav
  •   Bred ingenjör med intresse kring 3D-modellering är ett plus i kanten

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Aeronautics är ett affärsområde inom Saab som erbjuder verksamhet inom flygrelaterade system/delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur samt service och vidmakthållande till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.
Du blir en del av utvecklingsavdelningen på Aeronautics och området Taktiska och Tekniska Stödsystem. Området jobbar brett mellan olika produktfamiljer med allt från krav, arkitektur, design och test. Våra system används i ett antal flygande system som Gripen, Hawk och Hercules med kunder i flera länder och inom området utvecklas några av Sveriges mest programvaruintensiva produkter som stödjer t.ex piloter, servicepersonal och operatörer i deras operativa vardag. 

If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal to help protect people.

Apply for job!