Systemingenjör inom Kravhantering, system- och användarstöd

Vacancies 05 July 2019

Closing date

11-Aug-2019

Location

Huskvarna

Contact

Exina Karmanik [C] +46 (10) 2168267
Mats Johansson +46 (10) 2168085
Apply for job!

Din framtida utmaning

Vi söker en person som vill arbeta med vår kravhanteringsprocess och ta ansvar för vårt verktyg, DOORS, inklusive våra anpassningar. I framtiden tar du fullt ansvar för kravhanteringssystemet och tar en aktiv roll i att utveckla utvecklingsprocesser. Du leder också arbetet med nästa generations kravhanteringssystem.

I det dagliga arbetet ingår i att sätta upp nya projekt, stötta användare och att planera nya förbättringar och SW-releaser. Du är också en viktig del i kravhanteringsprocessen, både att övervaka att denna följs och att utveckla densamma. Du kommer att arbeta både i projekt och i linjearbete, och rapporterar mestadels till linjechef.

Om tid medger, deltar du i projekt som systemingenjör eller arbetar med någon annat stödsystem, beroende på intresse.

Den du är idag

En bra bakgrund är om du har nedanstående, eller delar av nedanstående erfarenhet:   

·         Grundläggande kunskaper av installationer (och konfiguration) av SW (styra ICT)

·         Erfarenhet från DOORS eller annat kravhanteringsverktyg

·         Grundläggande programmeringskunskaper, tex inom C, C++, JAVA, Visual Basic (VBA Excel),

·         Erfarenhet från JAVA-programmering (DRA) XML-programmering, XSL-transform (för PDF export) och DXL-programmering

·         Erfarenhet av integration mellan olika datorsystem

I arbetet ska du kunna arbeta både självständigt och i team. Du behöver vara serviceinriktad, vilja hålla i vissa utbildningar och vara intresserad av stödsystem.

Till denna tjänst ser vi gärna kandidater med flera års erfarenhet.

Önskvärt är att du är högskoleingenjör, civilingenjör eller har motsvarande utbildning.

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 

Vad du blir en del av

Avionics Systems utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustning för krävande tillämpningar i flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Avionics Systems produkter inkluderar bland annat den nya generationens Head-Up display system, datorer, kontrollsystem och kommunikationssystem. Till exempel levererar vi mjukvara och hårdvara till militära och civila flygande farkoster. Många av dessa produkter utvecklas tillsammans med andra delar av Saab och externa partners.

Avionics Systems har mer än 300 anställda och våra projekt genomförs i en internationell miljö. Produktområdena Control & Actuation, Gripen, Integrated Avionics är alla en del av affärsenheten Avionics Systems och har kontor i Järfälla och Huskvarna.

Apply for job!