Systemingenjör inom mjukvara

Vacancies 13 July 2020

Closing date

31-Aug-2020

Location

Linköping

Contact

Exina Karmanik +46 (10) 2168267
Klas Muskos +46 (10) 2161486
Apply for job!

Har du koll på snacket i Cockpit? Hur bygger man taktiska datanätverk med flygande och markbaserade plattformar? Här får du vara med och skapa några av världens häftigaste kommunikationsfunktioner. Som systemingenjör på Saab befinner du dig mellan mjukvara och maskinvara och tillsammans med ditt team gör ni flygplan taktiskt användbara.
 

Din framtida utmaning

Hur kommunicerar flygplanen med varandra och hur bygger man en taktisk förmåga med dessa nätverk för tal- och datakommunikation? Det hoppas vi att du vill vara med och svara på, i rollen som systemingenjör är det precis dessa kommunikationsfunktioner ni utvecklar. Som systemingenjör kommer du att arbeta i hela produktkedjan med att utveckla flygsäkerhetskritiska och taktiska funktioner för Gripen.

Ni arbetar agilt genom alla steg och har möjlighet att verifiera funktionerna i simulatorriggar för att kvalitetssäkra arbetet och det flygsäkerhetskritiska systemet.
 

Arbetsuppgifterna består bland annat av:

  • Konceptutveckling      
  • Kravinsamling och systemdesign  
  • Inköp av utrustning       
  • Implementering, analys och felsökning flygsimulatorer och flygtest
  • Support och verifiering i
  • SW utveckling i C++

Den du är idag

Den här rollen som systemingenjör passar dig som har:

  • Erfarenhet av systemering och integration av system som inkluderar hårdvara och mjukvara.
  • Relevant utbildningsbakgrund, exempelvis inom teknisk fysik eller datateknik
  • Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift


Eftersom ni i teamet har samarbete med närliggande projekt är det viktigt att du vågar ta för dig och ställa frågor samt trivs i en social miljö med gemensamma mål. Det är viktigt att du har ett systematiskt arbetssätt och en noggrannhet när du tar dig an arbetsuppgifter då du är med och utvecklar säkerhetskritiska system.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Sektionen består av totalt 20 personer som är indelade i mindre team. Som systemingenjör får du stort eget ansvar och blir en uppskattad och värdefull resurs i teamet där alla är måna om att hjälpas åt. Är du i början av din karriär får du en mentor som stöd och även möjlighet att genomgå introduktionsprogram på Saab. För dig som vill finns dessutom möjlighet till utlandsresor i framtiden.

Området "BU Gripen E/F Data Links & Communications" arbetar med utveckling och integration av dagens och framtidens kommunikationslösningar till bl.a. Gripen. Det innebär ansvar för såväl tal- som datakommunikation med andra flygplan och ledningssystem, och vi löser det genom en kombination av apparatupphandling/integration och framtagning av egen mjukvara. Vi arbetar i mindre multifunktionella team som täcker hela kedjan i utvecklingen av ett delsystem, från tidiga definitionsfaser, via kravställning, upphandling av hårdvara och mjukvaruimplementation, till verifiering i flygsimulatorer och stöd vid flygprov

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag som ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Det är också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Apply for job!