Systemingenjör IS/IT-säkerhet

Vacancies 02 July 2020

Closing date

16-Aug-2020

Location

Linköping

Contact

Lisen Götze [C] +46 (10) 2167765
Per Nikolaisen +46 (13) 181885
Apply for job!

Din framtida utmaning

Vi behöver förstärka sektionen med en driven och engagerad systemingenjör som fokuserar på IS/IT-säkerhetsfunktioner i stödsystem- och simulatorprodukter. Som systemingenjör IS/IT-säkerhet kommer du att medverka i alla faser från upphandling till leverans av våra produkter.

Arbetet sker i form av olika uppdrag för olika tillämpningar och du kommer tillsammans med produktledare och systemarkitekter definiera säkerhetskrav och design på både system- och mjukvarunivå. Du kommer i viss mån även att delta vid integration och modultest av säkerhetsfunktionerna.

Du kommer att utföra systemverifiering av produkternas säkerhetsdesign för att slutligen kunna ta fram en IT-säkerhetsanalys som skickas till våra kunder.

Produkterna består av klienter, servrar som kan vara virtualiserade och nätverkskomponenter vars säkerhetsfunktioner ska uppfylla överenskomna krav på: autentisering, säkerhetsloggning, intrångsdetektering, intrångsskydd, skydd mot skadlig kod tillgänglighet m.m.     

Den du är idag

Du är en flexibel och öppen person som har ett positivt förhållningssätt till att lösa utmanande problem.

Vi har internationellt samarbete som kräver goda kunskaper i engelska samtidigt som du förutsätts ha mycket goda kunskaper i svenska språket.

Vi söker dig med brett tekniskt intresse som har förmågan att omsätta krav till tekniska lösningar. Prestigelöshet samt en rejäl portion nyfikenhet är viktigt eftersom du kommer att arbeta i en kreativ och komplex miljö. Arbetet är både självständigt och i nära samarbete med kollegor och kunder inom Saab (främst ingenjörer).

Du gillar därför lagarbete, variation och utmaningar. Du är en flexibel och öppen person som har ett positivt förhållningssätt till att lösa utmanande problem.

Du har högskoleexamen eller annan relevant utbildning och erfarenhet. Du har goda kunskaper om IT-säkerhet i Windows- och Linuxsystem.

Du tycker att det är viktigt med kommunikation och ordning och reda.

Meriterande, är kunskaper och erfarenheter från något av följande:

  •          systemadministration och systemutveckling av ovan nämnda plattformar
  •          goda kunskaper i skriptprogrammering, säkerhetskonfigurering av operativsystemen i plattformarna
  •          Försvarsmaktens och FMVs regelverk och processer t.ex. ISM, KSF, ISD
  •          IT-säkerhet i virtualiserade serverlösningar
  •          Design Patterns
  •          Erfarenhet eller ambition att arbeta med teknisk informationssäkerhet
  •          Att skriva teknisk dokumentation på engelska och svenska

Eftersom vi ser till helheten så är dina personliga egenskaper lika viktiga som teknikkunnande.

Vill du jobba med IS/IT-frågor i form av design, penetrationstest, ackreditering? Vill du utvecklas? Då kommer du att få möjlighet att komplettera dina kunskaper med det som behövs för att du skall kunna jobba med avancerad teknik. Lämplig bakgrund är civilingenjör eller högskoleingenjör eller motsvarande. Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen

Vill du veta mera? Skicka in en ansökan!

Vad du blir en del av

Sektionen Computer Platforms for Support & Training Systems, ansvarar för design, utveckling och test av mjuk och hårdvara till samtliga stöd- och träningssystem för Gripenkunder och brukare runt om i världen. Vi ansvarar även för att Gripens stödsystem och träningssimulatorer uppfyller säkerhetskraven från myndigheter och brukare. Datorsystemen är ackrediterade för att kunna hantera försvarhemlig information.

Stödsystemen är markbaserade system som bidrar till effektivitet i såväl den taktiska som den tekniska loopen.

Träningssystem är produkter som möjliggör pilot- och teknikerträning ute hos våra kunder och brukare.

Apply for job!