Systemingenjör med krav- och verifieringsinriktning

Vacancies 09 October 2019

Closing date

01-Nov-2019

Location

Linköping

Contact

Exina Karmanik [C] +46 (10) 2168267
Jan Ahlgren +46 (13) 183734
Apply for job!

Din framtida utmaning

Vi behöver förstärka vår grupp med ytterligare en systemingenjör för att stötta vår Chief Technical Manager för underhållssystemet Gripen inom Business Unit Gripen Support. Våra projekt innehåller både fysiska produktleveranser och tjänsteleveranser.

Som stöd till vår Chief Technical Manager kommer du att få det delegerade ansvaret att klargöra uppkomna tekniska utvecklingskrav så att verksamheten inom projektet eller arbetspaketet startas upp och därefter drivs korrekt och effektivt.

Några exempel på arbetsuppgifter är:

  • Verifieringsplanering och Specificering
  • Krav uppföljning
  • Kravstängning
  • Stötta vår tekniska ledning i beslut

Den du är idag

Vi söker en analytisk och strukturerad systemingenjör med erfarenhet inom produktutveckling. Du är förmodligen högskoleingenjör eller motsvarande, samt har ett stort intresse för teknik i allmänhet. Meriterande är om du har erfarenhet av utveckling av underhållssystem och systemvana.
 

Dina personliga egenskaper är av stor betydelse, och du som söker denna tjänst gillar att vara i rörelse, är nyfiken, orädd och uppskattar utmaningar. Du sätter kunden i fokus och har ett lösningsinriktat förhållningssätt.

Som vår nästa kollega ser vi att:

  • Du har förmåga att se helheten ur ett systemperspektiv och har lätt för att förstå sammanhang
  • Du står för ordning och reda med känsla för effektivitet med kvalitet
  • Du har förmåga att driva affärsutvecklingsuppdrag och kan vara delaktig i offertarbeten
  • Du har förmåga att kommunicera över gränser och mellan olika teknikområden
  • Du är kommunikativ och pedagogisk samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.


Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, som levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.


Business Unit Gripen Supprt levererar tjänster, åtaganden och produkter inom området Integrated Logistic Support som täcker hela livscykeln, från utveckling, via driftsfas till och med avveckling. Detta bidrar till att Saab kan leverera hållbara supportlösningar och tjänster i syfte att få våra kunders produkter och system att fungera bra i drift, med god tillgänglighet och driftsäkerhet samt till låga underhållskostnader.
 

Saab är ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi är stolta över att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare, något som alla medarbetare bidrar till.

Apply for job!