Systemingenjör Motorintegration

Vacancies 10 September 2019

Closing date

22-Sep-2019

Location

Linköping

Contact

Emir Acar [C] +46 (10) 2169353
Hans-Peter Magnusson +46 (13) 183588
Apply for job!

Vill du arbeta med integration av motorn i Gripen? Vi söker systemingenjörer för spännande arbetsuppgifter inom detta område!

Din framtida utmaning

I din roll kommer du att medverka till att utveckla framdrivningssystemet för Gripen och våra andra flygande farkoster. Arbetet bedrivs i projektform med engagerade, stödjande och kompetenta medarbetare och ledare som snabbt tar dig med i gemenskapen och in i arbetet. I vår moderna utvecklingsmiljö är du med på olika sätt i hela kedjan av utvecklingen, från tidiga definitionsfaser, via kravställning, design, modellering, systemsäkerhetsarbete, upphandling, verifiering i simulatorer och flygprov, till underhåll av systemet under drift.

Ditt arbetsinnehåll och riktningen för din utveckling kommer till stor del att styras av dina tidigare erfarenheter och ditt intresse.

Den du är idag

Vi söker dig som är utåtriktad med en god förmåga och vilja att samarbeta och skapa relationer och nätverk. Du trivs i andras sällskap och vågar fråga när du behöver information.

För att lyckas i din roll behöver du vara analytiskt lagd med god känsla för mekanik och fysik och en vilja att se helheten i stora system. Lämplig bakgrund är högskole- eller civilingenjörsutbildning inom flyg, mekanik, fysik eller motsvarande.

Dokumentation och kontakter i det dagliga arbetet kan ske på både engelska och svenska, så du behöver behärska båda språken i tal och skrift.

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder både bemannade och obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Område ”Flygteknik och vapen” ingår i Aeronautics utvecklingsavdelningen och har till uppgift att genomföra utvecklingsuppdrag och tekniska studier, samt stödja affärsområdets produkter i tjänst inom följande teknikområden:

-          Framdrivning

-          Aerodynamik

-          Flygmekanik och Prestanda

-          Styrsystem

-          Vapen, vapeninsats och beväpningsinstallation

-          Primärdata och Navigering

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!

Apply for job!