Systemingenjör simulatorhårdvara

Vacancies 03 July 2020

Closing date

31-Aug-2020

Location

Linköping

Contact

Emir Acar +46 (10) 2169353
Niklas Krakau +46 (13) 185733
Apply for job!

Vad du blir en del av

Området Hardware & Production ingår i Business Unit Gripen CD och ansvarar för utveckling, produktion, leverans och driftsättning av all hårdvara till samtliga stöd- och träningssystem samt alla riggar och simulatorer utvecklade inom Aeronautics. Området har ca 100 medarbetare fördelat på fem sektioner.

Sektionen för simulatorhårdvara och produktion ansvarar för att konstruera och producera hårdvarulösningar för såväl system- som träningssimulatorer. Sektionen deltar även i uppgraderings- och underhållsåtgärder på områdets simulatoranläggningar. Verksamheten omfattar ca 20 medarbetare.

Din framtida utmaning

Som systemingenjör inom simulatorhårdvara arbetar du brett med tekniska lösningar för att till exempel koppla in elektronisk flygplansutrustning såsom datorer, sensorer och andra apparater i hardware-in-the-loop (HIL) testanläggningar.

Med hjälp av egenutvecklad teknik eller inköpta standardlösningar skapar du en elektrisk omvärld som flygplanssystemen uppfattar som riktig, vilket möjliggör realistisk testning.

Du kommer att få möjlighet att arbeta ”från ax till limpa” med delsystem. Det innebär kravinsamling, kravanalys, granskningar, konstruktion, schemaritning, inköp, sammanbyggnad, test och verifiering.

En systemingenjör inom simulatorhårdvara varvar ofta konstruktionsarbete med praktisk sammanbyggnad och test, vilket ger en unik inblick i hur systemen faktiskt används och fungerar.

Den du är idag

En framgångsfaktor för systemingenjörer inom simulatorhårdvara är kommunikativ förmåga och en fallenhet för att skapa nätverk eftersom vi arbetar brett med hela flygplanssystemet. Det innebär täta kontakter och nära samarbete med exempelvis kravställare. Du kommer också ha nytta av en stor portion teknisk nyfikenhet och förmåga till nytänkande.

En teknisk utbildning inom till exempel elektroteknik eller närliggande område alternativt motsvarande erfarenheter är relevant bakgrund för jobbet. Erfarenhet av elektronikkonstruktion och installation av COTS-produkter är meriterande.

Tidigare erfarenhet av elschemaritning är meriterande, liksom erfarenhet av National Instruments produkter. En vilja att arbeta praktiskt med installations- och monteringsarbeten är önskvärt. 

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Känner du igen dig i beskrivningen och vill bli del av en unik verksamhet?

Välkommen med din ansökan, urval sker löpande.

Apply for job!